måndag 30 maj 2011

TV kväll

Två tips att titta på ikväll - Folkhemmet tur och retur, om Sveriges historia från ena sekelskiftet till det andra med olika teman, och första avsnittet av Sommarpratarna.

Intervjuerna med de äldre, de som fick äta kokt strömming under kriget för att det inte fanns fett att steka i, är fantastiska. Stockholmsbilderna från tidigt 1900-tal underbara, så vackert det var! Och bilderna på de första kvinnorna i riksdagen, nästan rörande. Tänk, nån större skillnad är det inte idag heller.

Och förstås, om man vill kan man titta på Kungen som äntligen säger någonting, ja bland annat får vi lära oss att strippklubbar är ett vitt begrepp.

2 kommentarer:

Monica sa...

Tycker frågorna var ovanligt bra:-) svaren tror jag ingen blev klokare av;-). Stockholm var verkligen vackert innan city revs, tänka att gå i de miljöerna.

Steel City Anna sa...

Det mest konstiga är ju älgjaktscitatet att nu vänder vi blad, ungefär som att det hade hänt en massa saker fast nu glömmer vi bort det, för att sedan som nu säga att ingenting alls har hänt förutom att han har varit på cabaret i Paris. Det går ju inte alls ihop.