tisdag 31 maj 2011

Maj, ett minne blott!

31a maj. Trots att tiden går så fort den här tiden på året så kändes maj som en väldigt lång månad, och innehållsrik. Mycket få lugna stunder. Månaden inleddes i Sverige och avslutas så här en tisdag efter en lång helg.

Maj, en salig blandning: Syrener, svenska hembygdsgårdar, mycket god mat, Town Hall Award Ceremony, Sheffield Half Marathon, glassbilen en solig dag, flygresor, Rivelin Valley och kullarna i Peak District.












Maj är kanske en av årets vackraste månader. Det är lite sentimentalt att den är över. Det är i sånna stunder jag kan börja längta till julen, särskilt när det är lite kallt och regnigt som nu. Vi får väl hoppas att värmen återvänder - det har utlovats 20 grader och sol till helgen.

5 kommentarer:

Monica sa...

Så underbart vacker maj månad är, har följt med mer i år än annars och njutit av naturen. Och liten släng av julnostalgi har jag haft med:-), jag råkade få se Pernillas julkak-kokbok och den ser härlig ut, det är färg och must. Önskelista: maj kan det vara minst sex månader, en månad sommar, sen tre månader vacker höst med all fägring och två månader jul och nyår med vit snö:-). Ser framemot Englands gröna kullar nu. Åh vad de är vackert allt där. Castleton vill jag strosa i en dag med. Kyrkan förresten, så vacker, är det Fagersta kyrka?

Steel City Anna sa...

Maj var verkligen en jättevacker månad och idag har värmen kommit tillbaka!

Steel City Anna sa...

Det är Fagersta kyrka, bakom hembygsgården vid ån :) Där stod förövrigt en precis likadan såndär gammal metallblandarmaskin som finns utanför Kelham Island, eller lite mindre var den nog.

Monica sa...

Kyrkan är vacker, tror vi tar en utflykt till Fagersta i sommar och tittar på hembygdsgården också.

Monica sa...

Ja tänkte nu på det där metallvidundret, det måste jag se:-) de är förstås tilverkade i Sheffield båda eller Fagersta båda under allt samarbete som var i svunnen tid.