söndag 22 maj 2011

Det äktenskapliga livet

Efter en liten promenad på partygatan West Street på lördagkvällen (bland ett oöverskådligt antal kulörta maräng-klänningar, äldre pepparkaksbruna rynkiga storrökande väninnor i tajta ceriserosa fodral, unga studenter som bestämt sej allihopa för att klä ut sej till brandmän, älvor, superman och Britney Spears, stora överförfriskade tjejgäng i 30-årsåldern med glitterboa, blinkande neondiadem och visselpipor som de visslar efter karlar med, små grupper av blyga gubbar i skjorta och fin-jeans, ett och annat vårförälskat par som bara har ögon för varandra), föreslår jag min man att vi klär upp oss och går till en cocktailbar, för en liten stund bara. Maken ligger i soffan och läser och tittar på mej ungefär som om jag föreslagit att vi skulle impuls-resa till Dubai. Nja, säger han, vi kan väl kanske gå på bio. Jag ser på honom att han inte alls vill det och att detta är ett försök till en klassisk äktenskaplig kompromiss.
Vad vill du helst göra då? Helst, säger han trevande, skulle jag vilja vara hemma, titta på några avsnitt av Dallas, tända ljus och laga Texashamburgare.

Och så blev det.
Efterrätt, blev det också. Mascarpone med de största blåbär jag nånsin sett, browniebitar doppade i choklad och mango. Serverat i en bröllopsgåva, dessa roliga tallrikar som föreställer en golfbana (jag undrar ofta varför de valde just den, när varken jag eller maken nånsin spelat golf, men jag tycker mycket om dem).

 Så lyssnade vi på den här låten, bland annat.

6 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag tyckte det lät som en riktigt trevlig lördagkväll. Helt i min smak :) Även fast det är kul att klä ut sig också...och gå på bio. Kanske utklädd på bio? Får man äta mat på biografen i England? Här får man ju inte. Iaf inte där jag brukar gå. I New York kunde man köpa både korv och nachos på biografen! Vilken chock jag fick :p

Steel City Anna sa...

Det blev riktigt trevligt :) Fast NÅN gång vill jag ju gå på cocktailbar ... Man får äta nachos på bio här, det är ganska gott men lite kladdigt i mörkret :)

Steel City Anna sa...

Och popcornen har socker på, man får be särskilt om salt! Urk!

Monica sa...

Åh fy så gott, jag fick dåndimpen;-), har bara tittat på maten, ska läsa allt som står nu.

Monica sa...

Nu har jag läst allt, lät väldigt mysig er lördagkväll:-), de där karlarna i finskjorta och finjeans, de ser jag framför mig och tycker lite synd om dem bland alla vilda tanter, de har inte en chans att göra sig hörda. Fast det är kul att kvinnor syns och hörs med:-).

Steel City Anna sa...

Haha, ja de ser lite förskrämda ut gubbarna och tanterna var verkligen helvilda igår :)