torsdag 26 maj 2011

Beautiful Rivelin Valley

Som i ett heligt rum, är det att gå genom altargångar av grönska i dalen Rivelin Valley, belägen mellan två av Sheffields många kullar, Stannington och Crookes (läs gärna ett annat inlägg om Stannington här). Det är tät, frodig, kraftig, regnvåt, djupgrön grönska överallt runtomkring de små stigarna, stenmurarna och smala bäckarna. Det är en renande känsla, det är som att gå igenom ett hemligt rum mellan civilisationen på den ena kullen till den andra, först nerför branta backar och sedan uppför ännu brantare, regnet duggar med luften är ljum. Växternas kraft att fylla hela dalen med stora blad smittar av sej och ger energi. Ingenting modernt anas, det finns inte ens gatlyktor. En resa i tiden. Som jag älskar Sheffield sånna stunder.

Civilisationen på väg att ta slut, och de gröna kullarna väntar.
En sista trädgård innan tät lövskog tar över.
Pubar blir väl inte sötare än såhär?
Grönt, grönt, grönt.
I slutet av dalen, en damm och ett kafe, bakom finns en lekplats och kartor över stigarna.

Utsikt över Stannington på väg upp mot Crookes.
Ett charmigt litet skjul på ett kolonilottsområde.
Vackraste blomman just nu - Rhododendron. Knopparna är nästan ännu vackrare.
En söt pub i Crosspool uppe på kullen, och en ridväg melan radhusen. Sedan bär det nerför igen mot Crookes (här kan man se bilder från den promenaden).

4 kommentarer:

Monica sa...

Så fantastiskt vackert! Och vilken grönska. Är det vägen först vid Crookes där du bodde i det viktorianska huset som student och fortsättning där?

Steel City Anna sa...

Nej det är högre upp på berget där Debbie har sin affär, och sen är det tvärs över dalen.

Monica sa...

Jaha det är där uppe nånstans. Till Debbies affär promenerade vi väl? Och här vill jag också gå:-)

Steel City Anna sa...

Ja, hit kan vi gå, tar nog en timma ungefär. Om vi går slingan i dalen tar det nog också en timme, sen kan vi åka buss hem.