lördag 14 maj 2011

Ett sladdisinlägg

Det jag skulle skriva, efter det förra inlägget mot slutet av Semifinal 2, innan det underliga stoppet på Blogger, var att de sista låtarna efter Vitryssland, var ganska bra. Jag tyckte att Danmark var helt OK, och Irland, ja över förväntan underhållande! De flesta i England finner fortfarande tvillingarna Jedward extremt enerverande efter deras deltagande i X Factor där de var ganska dryga och skröt bättre än de sjöng kan man säga, men resten av Eurovisionpubliken kommer nog att falla för deras charm. Fast Lettland, ojoj, deras show var inte bra. Tycka synd om dåligt.

Hursomhelst, låtarna som gick vidare till ikväll blev Sverige, Estland, Rumänien, Moldavien, Irland, Bosnien, Danmark, Österrike, Ukraina och Slovenien, vilket innebär att jag hade tippat 5 rätt (Sverige, Irland, Moldavien, Danmark och Estland). Tråkigt att inte de slovakiska tvillingarna gick vidare tycker jag. Annars känns det inte som att det spelar så stor roll, så länge Sverige gick vidare. Mina stora favoriter var i Semifinal 1.

Ikväll gäller det alltså! Jag har klätt mej i min paljettklänning och ska strax gå iväg till några relativt schlagerfrälsta vänner och propagera för att de röstar på Eric förstås. Nu ska jag ladda lite pengar på mobilen ... Scorepads om man vill rösta själv för sin egen skull kan man hitta en bra variant av här.

Min tippning om vilka top 5 som kommer att slåss om vinsten ikväll är: Irland, England, Ungern, Sverige och Azerbadjzan. Det är nästan så jag tror att Irland kan vinna. Och helt omöjligt känns det inte heller med en seger för Sverige.

Andra låtar som jag tror det kommer gå bra för är Frankrike, Danmark, Finland, Slovenien, Ryssland och Litauen.

Åh vad det ska bli spännande!

Vilken är er favorit?

Inga kommentarer: