fredag 20 maj 2011

Tripp, trapp, trull

Ganska länge nu har vi inte haft någon frys eller kyl. Den gav upp precis innan vi åkte till Sverige och då hade vi en liten minikyl som det fick plats en liter mjölk i och inte mycket mer. Det var den här, kylen Tripp:
 Under semestern satte hyresvärden in en något större kyl, dock ingen frys, som man fick plats med mjölk, ett smörpaket och en och annan korv, möjligen. Såhär ser den ut, kylen Trapp:

Men igår kom den, vår nya kyl och frys, som inte är i rostfritt stål visserligen men åh vad glada vi blev för kylen Trull:

Det känns som att livet börjar igen. Efter en månad utan frukt, grönsaker och chark- och mjölkprodukter kan jag dock, möjligen överraskande, meddela att min påtvingade diet av torra och konservarade matvaror som nudlar och krossade burktomater, köpebaconbaguetter med majonäs varje dag till lunch, chips och choklad från Sverige och kebabtakeaways ledde till en viktminskning om fem kilo (och jag har inte på något vis ansträngt mej för att nå detta resultat utan tänkt att jag ätit värre än vanligt och rört mej mindre). Detta har förbryllat mej lite grand. Det är ju många experter på allt möjligt som hävdar att mycket mjölkprodukter inte är bra för kroppen i någon större mängd. Så kan det kanske vara? Jag har definitivt ätit mycket mindre mjölk och frukt, man skulle kanske fortsätta med det. Dock älskar jag vår lokala bongårdsmjölk från Rivelin Valley ...
För att fira de färska grönsakernas återintåg i vardagen (det kan ju ändå inte vara deras fel om jag skulle gå upp i vikt igen) så lagade jag igår en gammal favoriträtt - pastasallad med lax, sparris, svamp, courgette, tomater, pesto och parmesan.
Det var hejdundrande gott. Till efterrätt - chokladpudding importerad från Sverige (och inte heller den kommer påverka min vikt eftersom jag inte tycker om chokladpudding utan äter en sked högst symboliskt för att hedra mitt skandinaviska efterrättsarv och stilla hemlängtan).
Nu kan också alla mina fina magneter få plats på kylen igen - Man kan ana ett visst Sverigetema. Den på bilden i mitten får mej alltid på gott humor.

7 kommentarer:

Monica sa...

Vad härligt alltsammans:-). Den lilla kylen "Tripp" var väldigt söt men förstår det är skönt att kunna få plats med maten igen. Så gott det ser ut det du gjort iordning. Viktminskningen, ja man kan ju undra över dieter, min med en fredagsbakelse ger också viktminskning:-), sen om det beror på allt röjande här och att jag kliver upp och ned som i stepup och ja, här äts mycket frukt, råa grönsaker och mackor med proteiner på nu i pauserna och dricker vatten därtill. Däremot äter jag inget godis, inget som lockar direkt, börjar bli som i barndomen igen, jag åt aldrig godis, en del av det som mamma bakade tyckte jag om och mycket frukt och bär.

Steel City Anna sa...

Det är himla skönt att ha en normal kyl igen!

Monica sa...

Ja skönt den kom på plats:-)

Trillingnöten sa...

Herregud, en hel månad! Jag ska nog slänga ut vårt kylskåp nu. Fem kilo är inte fy skam :) Har också hört att just mjölkprodukter kan vara en bov i vikteuppgång..
Jag är glad att ni fått en kyl och en frys nu. En månad kan vara nog :) Tänk nån vecka till och du hade väl försvunnit :)

Steel City Anna sa...

Haha jag kanske kan starta en ny diet, chips och nudel-dieten :)

karin sa...

Det dar med dieter ar mysko, kanske ska prova att bara ata min favoritmat (CHIIIIPS) i en manad och se vad som hander.
bilden i mitten ar vanvettigt kul!

Steel City Anna sa...

Karin - visst är den rolig :) Prova gärna chipsdieten, jag skulle gärna hänga på :)