måndag 23 maj 2011

Green is the new pink

I april var hela staden insvept i milt rosa färger och magnolian ståtade vackrare än någonsin - nu har det blivit grönt överallt, riktigt tät sommargrönska. Bladen är djupgröna och inga spröda ljusgröna musöron syns längre till.
På en del gator i Sheffield möts trädens kronor från var sida och bildar en så tät grönska att man bara anar himlen. Syrenerna har blommat över.
Värmen har dock inte kommit - det är ganska kyligt och väldigt blåsigt. Den allra vackraste tiden är över tycker jag, all den skira vårblomningen är borta. Rosorna börjar förvisso komma, och rhododendron blommar storslaget - det finns närapå skogar av rhododendron i vissa parker. Det är också vackert. Men jag längtar nog redan till nästa vår ...

Planteringsprakt med hav av penseer.
De flesta rosor är bara knoppar ännu men ungefär en av varje sort i rosenträdgården i Botanical Gardens hade slagit ut. I mitten finns en vacker staty av en ovanligt söt Pan.

Rhododendron - på marken, i buskhöjd och högt över huvudet på stora träd. Färgerna skiftar från sprödaste babyrosa till riktigt maffig svartlila.

3 kommentarer:

Monica sa...

Hjälp så vackert! Tror det ingenstans blommar som i England eller Sheffield:-). Vilka Digitalis och Blåregnet, så vackert, det klarar sig möjligen i södra Sverige men inte här. På Gotland blommar det väldigt minns jag från min tid där men inte som hos dig. I andra länder i Europa är det inte så frodigt heller tycker jag. Blåser gör det här med varje dag så grenarna flyger.

Steel City Anna sa...

Min kamera fångade inte färgerna riktigt men Rhododendron var otroligt vackert. Får kanske gå en promenad en regnigare dag så blir det bättre ljus.

Monica sa...

Det är alldeles otroligt vackert med all denna blomning! Väldigt fina foton alla de här!