söndag 13 mars 2011

Solig söndag

Dagen började med regn och ett mycket dåligt morgonhumör från min sida p ga pipande jourtelefon. Efter ursinnigt städande av köket, diverse svärord på alla språk jag kan och ett bad med mangobadolja kände jag mej något bättre, och så började solen skina. Jag gick en lång promenad uppför backarna till Crosspool Tavern och åt en god traditionell engelsk söndagsmiddag:

Min tallrik till höger. Min engelska kompis tallrik till vänster, ifall mitt hopplock av mat skulle vara lite svengelskt och man inte får den rätta "Sunday Dinner"-känslan.

Sen gick jag och en kompis långpromenad med paus för film. På hemvägen fotade jag lite mer av pastellig, len vårhimmel.
Våren verkar vara här - jag har sett tussilago (sällsynt syn här i Sheffield), påskliljehav, magnoliaknoppar och nåt anemonliknande. Och massvis av primula förstås.

6 kommentarer:

Monica sa...

Vad är det för rund brun grej intill blomkålen under Yorkshirepuddingen på din tallrik undrar mor din:-)?
Och åh så fina blommor! Lilla tussilagon så söta, den blå anemonen fanns i kruka på torget, funderade lite på den men tog vita, de blå hade bara nån enstaka blomma.

Steel City Anna sa...

Det är stuffing, ganska gott, men det har tagit mej viss acklimatisering att uppskatta alla sorters mat på den englska söndagstallriken :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Sunday_roast

Trillingnöten sa...

Vilken supertrevlig dag - när det dåliga humöret försvann :) Och så mycket vår ni har! Som jag sagt tidigare, jag bor på fel sida havet helt enkelt :)

Steel City Anna sa...

Ja, det blev en bra dag till slut :) och härligt soligt väder som håller i sej!

Buck Compton sa...

Love the photos, just a shame I have no idea what you're writing!

Steel City Anna sa...

Thank you! The pictures probably make more sense than what I'm writing anyway :)