torsdag 31 mars 2011

Vår vår vår, temperaturen stiger

Det börjar luta åt T-shirt väder. Och det är så vansinnigt vackert överallt just nu. Med mars, äntligen, så kom våren.Solskensöga ser på dig,
solskens famn dig vaggar.
Snart blir grönt på solens stig,
och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön:
vide liten blir så grön.
Solskensöga ser dig.
Solskensfamn dig vaggar.
Videvisan, Z. Topelius

14 kommentarer:

Monica sa...

Så ljuvligt vackert, nästa år får det bli vår hos dig för mig:-)

Monica sa...

Finns inget vackrare än Sheffields parker:-)

Elisabet. sa...

Men v i l k a bilder!!!!

Och vilken fin liten visa ,-)

Vad är det för vacker blomma på den översta bilden?
(Säg inte klematis bara ...).

Steel City Anna sa...

Det är väldigt mycket blommor redan, men det stod i vintras att eftersom England för en gångs skull hade en riktig köldknäpp så skulle blommorna bli större och flera. Det stämmer nog för jag har aldrig sett så mycket magnoliaknoppar!

Steel City Anna sa...

Elisabet: Tack! Jag är ganska så säker på att den översta bilden föreställer en kamelia. Det är en gigantisk buske som är översållad av blommor under största delen av året så det måste vara nån speciell sort. Väldigt vacker!

Steel City Anna sa...

Och visan ja :) Jag kan nästan alla texter ur Nu ska vi sjunga boken utantill, jag lärde mej texterna innan jag kunde melodierna och satt i timmar och hittade på melodier, detta finns inspelat på band och mamma säger i bakgrunden "nejmen så går den inte" och jag blir lite putt och säger att det gör den visst för jag kan ALLA sånger. Jag var väl en tre fyra sådär. Melodierna kan jag fortfarande inte till alla, men texterna kommer jag ihåg! Texten till t ex Alla fåglar kommit r'en är också väldigt lyrisk, särskilt andra versen.

Elisabet. sa...

Anna: alla fåglar .., den var den enda jag kunde spela på orgeln hemma i Malå ,-))

Steel City Anna sa...

Haha, då kunde jag högtidligt ha läst texten till :) Det är en vacker text, "Våren är evigt ny", det är tjusigt tycker jag.

Elisabet. sa...

Ja, jag kunde nog texten ,-)

Då.

Monica sa...

Det är ju otroligt att du kommer ihåg texterna, jag tänkte du tittar nånstans men boken har jag, tittade i den häromdan för jag skulle kolla en sång, vår "Nu ska vi sjunga" är från 1956, så den måste vara min brors. Usch sa jag verkligen att du sjöng fel melodi;-) men kommer så väl ihåg all sångarglädje här:-). Och när jag tittade så är det många sånger jag varken kan text eller melodi till. Många favoriter minns jag, rörigast var när vi skulle sjunga kanon för fru Asplund i skolan;-) så dom gillar jag inte. Fast ja, Morgonsolen redan strålar...var inte så dum:-)

Steel City Anna sa...

Du kan ju försöka leta fram bandet så får du höra :)

Trillingnöten sa...

Nej. nu kommer jag inte hit nåt mer på ett tag! :p Blommor. Vi hade SNÖ igår. SNÖ, fatta. Vad är det med den här våren? Var är mina blommor? Mitt solsken? Min sommar.... :)

Steel City Anna sa...

Haha, men det står på Aftonbladet att våren har kommit ju :) De ljuger alltså. Snö i april, det är ju inte klokt.

Monica sa...

Åh vad ljungen blommar ser jag nu, så vacker tillsammans med påskliljorna, ja allt verkar blomma hos er:-)