söndag 27 mars 2011

Money Money Money

Demonstrationer i London igår mot nedskärningarna och det stora sparpaketet som går ut mest av allt över de svaga i samhälet, de utan röst, de som inte ens kan demonstrera. Hur ska det sluta? Det undrar jag.

5 kommentarer:

Monica sa...

Storbritanniens nya regering har valt åtstramning för det finns inget annat val sägs det samtidigt som återhämtningen som är på gång kan störas i och med de kanske för hårda åtstramningarna. Landet ska klara ut detta på något sätt på egen hand. Läste igår i näringsliv att Grekland fick 1100 miljarder! i nödlån av EU! Tänker på deras heltider som inte alls skulle vara heltid här och deras tidiga pensioner i 50-årsåldern redan. Nu står Portugal i tur med att behöva 800 miljarder i nödlån av EU. Och Spanien krisar med EU:s högsta arbetslöshet men är EU:s fjärde största ekonomi så den får inte falla.

EU-livet tycks inte rättvist, vissa medlemmar ska snåla och andra betala.

Monica sa...

Vidare läser jag att Sverige hade ett förfärligt 2009, men vi (personligen) hade väl ungefär som vanligt när man inte tagit sig vatten över huvudet;-). Tror det är först nu 2011 som det blivit väldigt hårt för vissa grupper och brist på medmänsklighet. Sverige sägs vara lite rädd att binda upp sig mer än nödvändigt i stödpaket för att inte väcka den anti-EU opinion som slumrar här. Och jag tänker på Norge;-)

Steel City Anna sa...

Vem man än skyller på så drabbar alltid åtstramningarna värst där det redan är väldigt åtstramat, snarare än tvärtom. Och så verkar det bli oavsett politisk ism. Och EU, där är jag skeptisk :)

Zaba sa...

Jag var en av de som drabbades hårt förra året och i år av nedskärningarna har verkligen fått vända på örena. Men jag kan inte klaga är det recession så är det och jag tycker inte jag kan kräva så mycket mer än tak över huvudet och mat i magen.

Enda klagomålet är att det är ytterst kortsiktigt att dra ner på jobb med nedskärningarna för det skapar ju bara mer bidragstagare som dessutom spenderar mindre pengar. Dra ned på onödiga utgifter istället.

Steel City Anna sa...

Onödiga utgifter verkar vara det mesta från regeringens håll, förutom krig kanske :)