lördag 18 augusti 2012

Lyssnar, spejar, trippar fram på tårna

Lyssnar på nästan varenda sommarpratare. Det är skönt att bara lyssna, inga andra intryck. Jag lyssnar bland annat på den nya socialdemokratiska partiledaren. Medan jag lyssnade tyckte jag att det var ett ganska intressant program, men nu kan jag bara komma ihåg att han uttalade ursäkt med betoning på andra stavelsen, ur-SÄKT, inte UR-säkt. Det har jag aldrig hört förr. Och att jag la märke till att han adderade en liten förklaring om vem Tage Erlander var. Måste man verkligen förklara för en svensk publik vem Tage Erlander är? Det fick mej att tänka på en av mina favoritsketcher, nedan, samt när jag skulle försvara min C-uppsats och hade hänvisat till olika skeenden i världen under den tiden författarna skrev sina verk, varpå jag fick kritik för att jag inte hade förklarat ordentligt vilka som krigade mot vilka under andra världskriget. Innan jag hann svara sa min handledare någonting i stil med att vet man inte det så hade man inte på universitetet att göra. Ungefär så tycker jag om Tage Erlander.

"Om man inte vet att Thailand är ett land då kan man väl knappt sätta på en radio. Det hörs ju på namnet. Thai-land."

Jag är ganska mycket Morgan Pålsson idag. Jag är trött, sjuk och längtar till julen. Trippar på tårna gör jag också för varje gång jag tar ett par normala steg i normal fart blir jag genomsvettig.

Den här lilla texten piggade dock upp mej en stund. Det är en fråga i en matspalt. En kvinna i Överkalix tycker att det kanske är att gå över någon typ av gräns för normalitet att åka ända till Haparanda bara för att gå på IKEA och nej, INTE köpa värmeljus och bokhyllor, utan för att äta deras jordgubbscheesecake. Det som får mej att le lite extra är att jag tycker att den är så förfärligt äcklig, och att man kan tycka så ofantligt olika. Å andra sidan är de ljumma köttbullarna lite småäckliga de också, och dem åker jag gladeligen ända till Nottingham för. Fast nästan roligast är att kvinnan har bakat inte bara en, utan flera, egna exemplar av jordgubbscheesecake, och tycker att dessa inte kan mäta sej med Ingvars massproducerade. Det tycker jag är så fint, och så sorgligt, och som sagt, ganska roligt också. Läsekretsen uppmanas att skriva in till tidningen med förslag på något som möjligen skulle kunna mäta sej med IKEAs mästerrecept. Underbara Sverige.





2 kommentarer:

Monica sa...

Jag blir uppiggad av att läsa även om du känner dig lite Morgan:-), blir lite uppiggad av honom med,-). Den där kakan har jag bara studerat, och det stannar där, den ser rätt konstgjord ut och är det om jag läser innehållsförteckningen, lite tragiskt att tänka på hennes kakor, som säkert är både godare och mer äkta, att hon inte litar på att de är det.

Steel City Anna sa...

Mamma: Det är tur att maken tycker att mina köttbullar är godare än IKEAs :)