söndag 26 augusti 2012

Höstens skatter

Det har varit en riktig mathelg hittills. Det är Bank Holiday Weekend och jag är närapå helt ledig. Jag hade planerat utomhusaktiviteter, hade gärna gått Sheffeild Round Walk i sakta mak till exempel. Men igår både regnade och åskade det och idag regnar det men det var lila moln redan vid tio-tiden i förmiddags så det kändes inte lockande att gå i skogen. Parker och stan vill jag akta mej för, det är ett himla hålligång på folk när de får en ledig måndag att festa sej fram till. Vid fyratiden idag hade de redan börjat, till och med den lite lugnare affärsgatan som leder fram till början på vår kulle kantades av idel stilettklackar, neonklänningar och killgäng i jeans och finaste skjortan.

Maken och jag har istället prioriterat lite lugnt och stillsamt umgänge med varandra, vi har ju knappt setts under den senaste intensiva jobbtiden. Städat, fixat, tvättat och framför allt lagat mat. Jag kan inte minnas sist jag lagade både lunch och middag hemma. Om man lagar all mat från grunden så hinner man verkligen ingenting annat än att handla mat, laga mat, äta mat, diska, plocka undan, laga mat, äta mat, diska, plocka undan. Men det har känts riktigt lyxigt. Ikväll väntar färsk makrill med färskpotatisar som är små som körsbär och sparris med smält smör. Efterrätt är massvis av svarta vinbär, kanske det godaste jag vet.

Nytt i fruktdisken - mjälla engelska små äpplen
Lokala plommon
Vackra, och goda!
Makrillen är fylld med smör och örter
Bara i augusti går det att hitta svarta vinbär i välsorterade mataffärer. Fantastiskt gott och barndomsminnen i varje tugga


2 kommentarer:

Monica sa...

Åh det ser härligt gott ut allt! Och det är så sant, vilken tid matlagning tar om man som du säger lagar allt själv och mycket kringarbete är det. Men så gott det blir och man vet vad den innehåller och vad man får i sig.

Steel City Anna sa...

Fisken blev helt vansinnigt god!