fredag 31 augusti 2012

Imorgon är det september

Imorse var det faktiskt ganska varmt och lite sol - en stund. Jag fick för mej att klä mej lite somrigt och letade fram ett par capribyxor, kom på att jag inte rakat benen på ett tag och rafsade lite med en rakhyvel samtidigt som jag gjorde alla andra morgonbestyr. Framme på kontoret noterade jag randiga ben: Hår - inte hår - hår - inte hår. Äsch, tänkte jag, man måste ju balansera sin skönhet lite så att det inte blir för mycket för folk. Igår på spårvagnen sjöng en karl till min ära, konduktören sjöng med och jag log vänligt medan jag smsade maken att komma och möta mej ifall de var galna, men det var de nog inte. Bara betagna av min charm, förstås. På vägen mellan kontoret och kvällsjobbet köpte jag en hamburgare och när jag öppnade locket hade de gjort en liten tomatros i salladen, dessutom fick jag specialpris. Så det är tur att jag har lite håriga ben iallafall så jag får vara ifred ibland! Appropå skönhetstips vill jag rekommendera ett underbart balsam från Lush:

Inte en enda kluven hårtopp har jag, trots att jag nu har ganska långt hår som jämt brukar bli torrt efter ett tag. Det kan tyckas lite dyrt, men är extremt drygt och fullt av näring.

Små positiva saker i en annars tråkig, stressig och jobbig månad. Jag som brukar tycka så mycket om augusti. Det har varit som att åka karusell, ramla av och spy i en vecka (nåja, sex dagar var jag hemma sjuk, dock med jour), sen upp på karusellen igen. 30 år hann jag visst fylla också. På IKEA.

Men jag känner mej mycket starkare, ganska glad och snabb i tanken, beredd och stridslysten. När jag tänker efter har jag lärt mej en hel del det här året om både mej själv och andra. Det blir nog bra på det hela taget. Snart kommer julpyntet och det piggar alltid upp. Min kollega är säker på att det blir en indiansommar i oktober. Det hoppas jag på. Några ljumma höstdagar med färgsprakande träd, en kopp kaffe i Botanical Gardens, skogspromenad.

Augustibilder: Kräftskiva, födelsedag, löv som skiftar färg, äpplen på gång, telefonhysteri, trösterik Marabou och svenska tidningar, regn regn regn, shopping, god mat.










5 kommentarer:

Monica sa...

Otroligt bra resumé! Tänker lite på spårvagnen, hur ska det gå när vi båda är på,-). Och intressant, jag har inte en enda kluven topp heller, det har jag haft förut men inte nu sen jag använder Lush-shampo och balsam, minns inte om det är ett eller två år redan.

Elisabet. sa...

Grattis i efterskott Anna! Tänk, om vi någon gång finge skåda denna skönhet ,-)

Elisabet. sa...

Tack för tipset om hårbslsam! Det kanske finns i Sverige , men jag ska kolla när vi kommer till London .

Steel City Anna sa...

Elisabet: Haha, låt oss säga att jag är nästan lika snygg som min mor ;) Och jag rekommenderar Lush, ett besök i affären är roligt även om man inte köper nåt, för personalen är så entusiastisk :)

Mamma: Ja, vi får vara försiktiga och jag får låta bli att raka benen alls och skippa sminket :)

Monica sa...

Jag får också låta bli rakningen,-). Till Elisabet: Anna är alldeles otroligt söt, en del av mina drag men också sin fars och det blev en alldeles fantastisk kombination:-).