fredag 13 juli 2018

Fredagen den trettonde

Hettan fortsätter och sothönebebisarna har blivit tonåringar. De blir ändå matade av mamma titt som tätt. Piper hjärtskärande då och då.

Det här är första dagen egentligen sen jag kom hit som ingenting är akut och pockande. Jag är inne i sjukvårdssystemet, jag har allting praktiskt som jag behöver och om en månad börjar jag jobba. Det är bara EU-kortet som saknas men det är väl inte mycket annat att göra än att ge upp och inte resa någonstans.

Så nu är det bara att sätta igång med resten av livet helt enkelt.


13 kommentarer:

Nilla Matthews sa...

Fågelungar är alltid lite gulliga och sothönan ser man sällan där jag bor, kanske jag inte håller koll ordentligt! - Lycka till med nya jobbet och så bra att du nu är inne i vårdsystemet som ju ska fungera för alla som behöver det. Vårdcentraler i större städer tycks ha det bekymmersamt med brist på fasta läkare nu.

Eva sa...

Grattis till jobb och allt annat som fallit på plats.
Är ett eu-kort något som behövs för utlandsresor? Hm det har jag aldrig haft trots flitigt farande hit o dit.

Steel City Anna sa...

Eva: hej och välkommen :) tack!

Jag skulle inte våga resa utan det men man kan ju ha andra försäkringar som gäller. Men med EU kortet garanteras rätten till akutvård inom EU/ESS länder.

Steel City Anna sa...

Nilla: tack! Det känns väldigt skönt.

Det är läkare som kommer och går verkar det som och jag förstår inte riktigt vad det beror på.

Nilla Matthews sa...

PS Känner ett antal läkare sedan länge, och jag tror att problemet ligger i att de under lång tid varit missnöjda med sin lön i den offentliga vården, det kan ju också sägas om sjuksköterskor och annan personal. De går hellre till bemanningsföretag där de får bättre villkor och bättre betalt.

Såg att det är fredag den 13-e i dag, bäst att vara försiktig resten av dagen.

Ser att man kan använda EU-kort nu, förut delade försäkringsbolagen ut något som hette Grönt kort, tror jag det hette. Har inte ansökt särskilt under resor jag gjort sista tiden. Tror hemförsäkringen täcker det mesta.

Nilla Matthews sa...

Ser nu att jag hade fel ang grönt kort som tydligen gällde trafikförsäkring. Har aldrig använt EU-kort, men nu har jag åtminstone läst på. (fredag 13-e!!). Du har rätt i att det där EU-kortet bör man nog skaffa vid resa utomlands.

Annika sa...

Åh nu börjar det. På riktigt.
Grattis till jobb!! Vad ska du jobba med? (du behöver inte svara på det om du inte vill). Men vad härligt att du fått jobb.
Härligt.
Glad för din skull.
HA EN fin helg!!

Steel City Anna sa...

Annika: tack, det är jättekul och skönt! Jag nöjer mej med att säga att det är mitt drömjobb :) du med, hett hett hett ska det bli i helgen.

Steel City Anna sa...

Ja, på fredagen den trettonde ska man nog gardera sej med EU-kortet:)

Så trist att det blivit så i vården.

Benved sa...

jag har ju hört om eu-kortet ( fattas bara annat, jag har ju jobbat inom eu 😬) men inte riktigt aktiverat att det är bra att ha! Nu är det beställt kommer i lådan inom 10 dagar. Så tack för tipset.

Steel City Anna sa...

Benved: det är absolut bra att ha :) jag får se när jag får mitt.

Anne-Marie sa...

Grattis till jobb! Inte dåligt att du fått ett jobb på så kort tid.
Bra att så många saker fallit på plats redan.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: tack! Det är så roligt. Himla snabbt har allt gått och nu kan jag börja andas o slappna av lite!