torsdag 5 juli 2018

Politik bland tandsten

Äntligen satt fröken i tandläkarstolen! Det var skönt att få det gjort även om jag kunde göra ungefär en tredjedel av vad jag tänkt så att det inte skulle kosta vadsomhelst. Jag har iallafall inte fått en så noggrann genomgång sen min englandsflytt. Det är tur tycker jag att du har flyttat hem sa tandhygienisten som häpet undrade varför ingen mätt mina tandfickor. Visst var det enormt mycket billigare i England men det var kanske en hastigare vård man fick. Är det kanske ändå bättre än att folk inte har råd att gå till tandläkaren alls, det kan man fundera på.

Igår fyllde NHS i Storbritannien 70 år, må de leva länge. Det tror jag tyvärr inte att de gör. Besparingar och högerpolitik. Privatiseringar. Vi är långt bakom detta i Sverige men vi dras åt det här hållet vilket skrämmer mej. Det stod i brittisk press idag om att the Tories samarbetar i EU med vår absoluta högerkant. Och här går debatten om vem som ska samarbeta med vem varm. Kommer det överhuvudtaget gå att bilda en regering åt något håll? Valet i höst oroar mej men det går ändå långsammare här i Sverige. Det finns en större motvikt och någonting djupt rotat trots turbulenta tider om jämlikhet. Att ha upplevt och sett ett klassamhälle som det brittiska och även konsekvenserna av kommunismen i centraleuropa har påverkat mej otroligt mycket. Jag kan inte annat än landa i mitten, vilket är ett ganska trist ställe att vara på nu. Man måste kanske välja sida.

4 kommentarer:

Annika sa...

All right, bra där. Du vet, den gamla "fördomen" om engelska tänder .. . hehehe ...
Kanske ligger det ett uns sanning där ändå. Hehe. Fördom, jag vet.
Här är ju tänder så viktiga att det nästan går för långt. Gud vad de håller på hos tandläkarna här då man går ... hehe.
MEN, alla har inte råd att gå. Absolut inte. Och ffa där syns klasskillnader.

Ja, valet i höst ja ...
Mkt intressant. MKT!!
Är säker på att SD kommer att gå framåt enormt.
OCH nog förstår jag att du står i mitten som har sett både kommunism och kapitalism.
Själv ska jag rösta, men vet inte på vilket parti ännu. DOCK inte på SD.

Steel City Anna sa...

Annika: jag kan intyga att det ligger mkt i den fördomen. De tyckte mina tänder var perfekta där men här fanns det en del att göra :)

Bra att du röstar! Hoppas alla utlandssvenskar tänker på det.

Jag är jätteosäker detta val. Kommer nog svaja fram till valdagen. Men jag vet också vilka jag absolut inte vill rösta på :)

Monica sa...

Skönt att du kom till en riktigt duktig tandhygienist även om du fick betala allt, utan EU-kort än som du är, hände något när de sparkade den där generaldirektören som var erkänt duktig, handlingskraftig m m som ministern sa och som tack fick hon sparken. Jag har inte fått tag på statsministern än:-) och jag tror inte det hjälper dem med panikåtgärder, tvärtom. Ja ett svårt val är det i år och också oroande.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, jag tänker mkt. Vilket samhälle vill jag ha och vilket bland alla vallöftena kommer att vara närmast det ...