lördag 3 januari 2009

Celebrity Big Brother

Igår började en engelsk mer tacky version av Stjärnorna på Slottet: Celebrity Big Brother. Det är helt enkelt Big Brother med kändisar, och inte bara C-kändisar heller. Mark Owen har till exempel varit med, och vunnit, för ett par år sen. I år är vår egen svenska stolthet (?) Ulrika Johnson med. Hon är känd för att ha varit väderflicka på 80-talet, puttrat med Svennis och varit gift kopiöst många gånger. Nu är hon med i varenda såpa som finns. Ganska roligt är det dock, att i samma hus befinner sej den amerikanska rapparen Coolio. Han har en sidenhätta på huvudet som ett dussin små flätor sticker rakt upp ur, silverpäls, en utstuderad haltande gång och hälsar på fullt allvar alla modellbrudarna i huset med ett typiskt Joey från Vänner "how you doin?". Han presenterar sej själv som en talangfull sexbarnsfar vars älsklingslåt helt klart är Gangstas Paradise, skriven och framförd av ... honom själv. Han har svårt att hänga med när modellbrudarna och de gamla 80-talsprogramledargubbarna som engelsmännen förmodligen minns pratar nordengelsk förortsdialekt med varandra. Han sitter och stirrar förvirrat från den ena till den andra och är liksom helt lost med sina "yo". Som tur är har han två landsman i sin närhet, den ena är ingen mindre än LaToya Jackson, Michaels storasyster med lika liten näsa, den andra är Verne, Mini Me från Austen Powers filmerna. Coolio och Mini Me verkade vara homies redan. Coolio har redan innan programmet proklamerat att han är med för att "get some" och hoppas att "there'll be no ugly chicks". Jag hoppas på att Ulrikas femte barn blir Coolios.

Jag ska hålla er uppdaterade ...

Lite mer innehållsrik dramatik kan man få på svt.se och jag har tittat på Gardells De halvt dolda. Tyckte den var bra, men som Gardell redan förutspått, lite svår att hänga med i för en medlem av Youtube generationen som jag. Jag brukar skriva blogg, diska, prata i telefon och titta på TV samtidigt. Det tolererar inte denna serie. Kanske ska första avsnittet igen.

Och ikväll måste jag såklart se Sveriges egen dokusåpa Stjärnorna på Slottet igen. Men jag tror det blir roligare med Coolio. Helt underbart med folk som tar sej själva på så stort allvar. Han är som familjen Bernadottes amerikanska gangstermotsvarighet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad skoj med BB, det är ju jätteroligt att Coolio ställer upp! =) Skulle gärna se den säsongen med Mark, det finns ju klipp på youtube men det är så jobbigt å kolla på...
Saknar gamla BB, första säsongen var det ju lite klass på innan det började gå ut på att bli fullast och kissa på sig.