tisdag 2 november 2010

En kall och mörk novemberkväll

Oj, så mörkt det blir när man ställer om klockan till vintertid. Det känns extra mycket när det ikväll förutom att vara bara mörkt även ösregnar, höststormar, är kallare än på länge och vi har haft både vatten- och elavbrott. Jag har varit på kurs idag i en gammal kyrka som byggts om till konferenscenter och lärt mej om hur man ska skydda idioter från sej själva när det gäller säkerhetsfrågor och lagliga rättigheter och skyldigheter. I USA snubblade tydligen nån över sitt eget barn i en affär och lyckades stämma affären för att de inte hade skyltar av typen 'se efter dina barn i affären'. Jag studerade de vackra löven på kyrkogåren mesta tiden, det var bra utsikt genom de stora kyrkofönstren. Vilket lustigt sätt att bara smälla upp ett konferenscenter sådär, mitt bland gravarna, och måla över de fina gamla helgonstatyerna i hörnen vid taket i mintgrönt. Det finns en annan kyrka på West Street också som används som pub. Dansa på min grav får verkligen en bokstavlig betydelse. Ja, sånt satt jag och funderade på. Att så skulle man nog inte göra i Sverige. Dansa på min grav är för övrigt en väldigt bra bok också.

Nu blir det en sen middag när elen har kommit tillbaka och en liten snutt favoritfilm:



Imorgon blir det mera kurs. Och mera regn. Och mera november.

5 kommentarer:

Monica sa...

Det har varit en grå dag här med. Skulle vilja ställa två lysande stjärnor i vardera matrumsfönstret:-) kunde ju vara min alldeles egna tradition till allhelgona, två stjärnor som lyser för mamma och pappa, men de ska inhandlas först. Annars funderade jag över klockan som hänger i kedja, den går rätt utan omställnig och nu försöker jag räkna ut hur?;-)

Trillingnöten sa...

Jag gillar din lite annorlunda följetong i det här inlägget :) En liten stig bland alla dina tankar kan man säga.
Ja, det där med att stämma i USA. Man ser skyltar överallt som säger idiotiska saker. På muggarna på Starbucks står det att "Denna dryck är het"...köper man kaffe kan man ju kanske räkna med det. Men tydligen var det någon som brände sig och nu finns skylten där....Snart kommer väl en skylt där det står: "Kom ihåg att andas, annars dör du"

Steel City Anna sa...

Mamma - den går kanske på engelsk tid sen du var här? Vi är ju automatiskt vintertid för er?

Trillingnöten: Tack :)

Monica sa...

Försöker räkna ut det, jag köpte den ju i Sheffield och då var det sommartid, en timme skiljer ju mellan länderna ändå, sen använde jag den här i sommar mycket, då borde jag ha ändrat en timme, nu när jag tog den så går den rätt med vintertid utan ändring, hänger du med?;-)

Monica sa...

Det stämmer!!!!:-) Men fick tänka en stund;-) du uttrycker dig så bra och effektivt, blev lättare att fatta då, själv räknade jag igenom hela året ungefär:-)