söndag 28 november 2010

Dag 12. I min handväska

Väskor, ja det har jag många och jag har alltid mycket saker med mej. Jag är liksom alltid lite beredd på att saker ska gå åt pipan och vad som kan underlätta om det gör det.

Jag har medicin av allehanda slag, näsdukar, tuggummi, våtservetter och tamponger.
Plånbok - jag har flera olika beroende på vart jag ska. En jobbplånbok, en promenadplånbok och en ledighetsplånbok. Jag har även olika handväskor färdigpackade för olika ändamål. Kontoret, jobbpass ute på fältet, ledig. Ett tag hade jag till och med olika väskor för olika klienter. Jag hade en färdigpackad gå och simma väska och en med extra mycket handskar och våtservetter och antibakteriell gel i av orsaker ingen vill veta.

Jag vill inte ta i kontorshandväskan med tång ens om jag är ledig. Och den extra väskan jag har med till jobbet med kalendern, jourplanen, schemaplanen och annat smått och gott gömmer jag bakom en dörr fredag kväll till måndag morgon. I den stoppar jag för övrigt också min matlåda och en flaska vatten, jag går aldrig nånstans utan nåt litet att äta. Jag vet aldrig när det kan bli nåt akut och jag måste åka och jobba nånannanstans än planerat. Då hinner man inte alltid köpa nåt att äta. Passen är långa.

Jag har också alltid massa pennor i handväskan. De brukar jämt försvinna ett par, jag vet inte hur det går till.

Och så telefonerna förstås. 3. Min egen, jobbets och jourens.

De flesta på mitt jobb är precis likadana väskomaner. Helst skulle jag vilja vara en väskfri fågel.

Jag har aldrig smink eller parfym med mej, det verkar de flesta i min omgivning ha. Jag resonerar som så att vid slutet på en dag ser jag så trött ut att inget smink hjälper. Och går vi ut efter jobbet så blir engelsmännen lulliga så snabbt att de nog inte lägger märke till hur jag ser ut iallafall.

2 kommentarer:

Monica sa...

Jag blir matt bara utav att läsa:-) och det sista, du är ju så jättesöt i original, smink är ju kul, att förändra lite med när tid finns och lust till det.

Steel City Anna sa...

Jag blev också lite matt av att läsa :)