söndag 28 november 2010

Baka baka liten kaka ... eller 300

Årets pepparkakeskörd. Tid - 2 timmar. Inklusive en igår för deg-beredande; den har vilat över natten i folie. Snabbast hittills, inräknat avbrott för jourtelefonskriser!Resten av söndagen:

Bad i glöggskum från Lush
Tidningsläsande
Jobbförträngande
Matlagande
Strykning
och kanske lite mera Svt Play

Första advent skrider fram med stormsteg och husmorsarbete. Jag skulle gärna fortsätta i Rias fotspår hela veckan som kommer, mycket hellre än att gå till kontoret och ta beslut och vara allvarlig. Jag skulle vilja vara den sura pysseltanten i klippet! Göra egen senap. Och prova på norrländska struvor.

Önskejulklapp: Tidsförflyttning till husmor på 60-talet.

9 kommentarer:

Monica sa...

Du är alldeles otroligt duktig, mycket mer lik mamma, din mormor, än jag, hon var ju suverän på allt, så helt otrolig med att laga mat och annat läckert. Idag har vi pratat en del om henne, för lilla M träffade ju henne och pratade om det. Och var med mig den allra sista gången, hon gav henne en potatis då och försökte hjälpa till, det var så, jag minns. Och det gör fler märker jag:-).

Monica sa...

Fin design, såg först nåt rött och tänkte är det stugan?:-)

Trillingnöten sa...

Nu har du ju 7000 husmorspoäng att kamma in här! Fantastiskt bra jobbat!

Karin sa...

Du är verkligen pysslig du! Jag har inte ens hunnit sätta upp stjärnorna... Men nästa helg ska vi stöpa ljus, det är ganska pyssligt. ;)

Elisabet. sa...

Min ena syster bakar saa daer tunna och fina pepparkakor som dina .., jag AELSKAR dem .., till kall mjoelk!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Jajamän :)

Karin: Stöpa ljus verkar lite krångligt, jag håller mej till matpyssel :) Kommer du ihåg när vi gjorde julgodis? Det var jätteroligt! Men inte så kul att göra själv.

Elisabet - jag har rätt bra snits på just pepparkaksbak! Är inte lika bra på andra kakor.

Karin sa...

Det var skitkul att stöpa ljus, vi gjorde det hemma hos Mathias päron så de skötte allt jobbigt. :) Jag och Elins ungar står alltid för julgodiset till julafton men pepparkakor orkar jag inte med...

Steel City Anna sa...

Det skulle vara himla bra om man kunde pyssla bara det roliga, och så gjorde nån annan det jobbiga, typ införskaffade material och städade. Som ett RUT-avdrag fast med pyssel?

Jag tycker julgodis är mycket jobbigare än pepparkakor ... Särskilt med barn :) Men dom kanske är duktiga pysslare? :)

Karin sa...

Kasper och Majken brukar kladda lite i början och så tröttnar dom ganska snabbt och så är det bara Madicken och jag kvar som tar julgodistillverkningen på stort allvar!