måndag 22 november 2010

Dag 6. Min dag.

En vardag, som denna, om det är en kontorsdag, ser nästan alltid likadan ut. Idag har det varit en typisk måndag, med ösregn och en bussresa ut i industriförorten som enda avbrott från dataskärmen.

Jag sätter mobilalarmet på 7 men går sällan upp för 8. Min man brukar vakna av mitt mobilalarm medan jag sover vidare och han brygger kaffe och äter gröt. Vid 8 vet han att jag måste gå upp så han ropar att jag blir sen, och ger mej en mugg kaffe, ofta gör han frukost också. Rostbröd eller flingor, frukostar är trista här (Ingen Fjällfil! Inget lingonbröd! Inga limpor! Ingen enrisrökt medwurst! Ingen prästost! Inget tunnbröd! Ingen kaviar!), förutom på helgen när jag har tid och lust att laga en fry up.

Sen tar jag en av galgarna med färdiguttänkta outfits (sånt stryker jag och hänger upp och fixar på helgen), klär på mej, sminkar mej i ett par minuter, sätter ett spänne i håret, tar en passande sjal (jag har alltid sjal), packar ner matlåda och promenerar de tio minutrarna till kontoret.

När jag kommer hem kastar jag av mej alla väskor, skor, sjalar och obekväma kläder i en hög, går en runda i lägenheten och suckar över hur stökigt det är, sätter mej i soffan, ringer maken och frågar vem som ska laga middag och vad vi ska äta - ofta går jag en sväng till Tesco och köper nåt gott och lagar men sånna här tråkiga dagar orkar jag inte det. Sen tittar jag lite på min och andra bloggar, skriver lite och tittar på nåt svenskt program innan maken kommer hem och vill kolla på sina program.

Tjoff så är kvällen borta, jag lägger i nån maskin tvätt, man måste tvätta jämt med en liten maskin, fifflar med att få förra dagens tvätt torr, delar upp i strykhög och vad som kan läggas i lådor och gardenroben och pratar lite i telefon kanske.

Har jag jour så måste jag titt som tätt svara på samtal och fixa problem, det har jag denna vecka.

Vid tiotiden brukar jag nästan alltid dricka te och läsa en svensk veckotidning, sen somnar jag, utmattad.

Ja, det är inte Svenska Hollywoodfruarna precis. Men dem ska jag titta på nu!

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad kul att få en inblick i en vardag i ditt liv! Och jag är imponerad! Färdigstrukna outfits! Jösses :) Du är så välkommen hem till mig på söndagar :)

Elisabet. sa...

Ahaaaaa-rutan hade jag kunnat klicka i, men jag skriver det här i stället!

Monica sa...

Vardag är vardag;-) tvätten tar mycket tid, där skulle en svensk tvättstuga göra susen, få med allt och få allt torrt. Jag såg en lägenhet här som var totalrenoverad, de hade allt i köket enligt engelsk modell med tvättpelare o s v. Men de hade gott om utrymme sen att hänga upp. Inga Gill(skådespelare)berättade att hon hade tvättlinor uppspända i vardagsrummet för lakanen i sin innerstadslägenhet, kanske inte fanns/finns tvättstuga överallt.

Steel City Anna sa...

Trillingnöten - jag lärde mej detta av en äldre herre med autism och nu kan jag inte sluta! Det är så skönt att inte behöva tänka på vad man ska ha på sej när man är stressad på morgonen ... Klädkoden på kontor är ganska strikt här i England, byxorna måste ha pressveck :)

Elisabet - det är roligast med en skriven kommentar! :)

Mamma - jag saknar tvättstugan enormt, särskilt torkskåpen.