söndag 8 juli 2012

Vykort

Vykort från Gammel-Sverige, nära och långt borta både tidsmässigt och geografiskt, på samma gång.

















4 kommentarer:

Monica sa...

Nya vykort behövs på många platser:-), fint att se alla dina vackra foton. Det är verkligen väldigt fint här, hela staden skulle lyftas fram i flera sammanhang, tror det behövs en duktig kreativ kvinna till detta, en som jag känner;-) men det är inte jag:-). Folk skulle inte behöva trängas på Skansen, de kan få mycket historia till livs här och så fint med uppdelningen staden och landet med dess historia.

Saltistjejen sa...

Kära Torekällberget! Så fint!!
:-)

Cecilia i Houston sa...

Vet du, jag ar uppvuxen i Stalje och nar jag gick pa gymnasiet sa gick jag varje dag efter skolan genom stadsdelen av Torekallberget och ut genom det vackra valvet pa din sjatte bild, ner genom badhusparket och ner till stationen - eller till "Storan", dvs gamla Stora konditoret (som sist jag var dar var en Wayne's) dar vi drack slata koppar kaffe med patar i evigheter. Storan var charmigt men helt utan ventilering och det har var nar det fortfarande fanns rokrum (attiotal) sa mamma fragade upprepade ganger alldeles forfarat om jag borjat roka. Har aldrig rokt en cigarett i mitt liv, men luktat som om jag gjort det har jag :-). Numer a bor jag langt i fran och familjen har spritt sig norrut till Stockholm eller soderut till lilla Mariefred. Min (halv-)storasyster som aldrig var Staljebo tycker Toerkallberget ar blaha blaha, men hon har helt missforstatt poangen med stallet tycker jag. Det ar inte lite djur som forsoker vara som Skansen, det ar narhistoria for byggnader och manniskooden, djuren ar bara lite plus i kanten.
Hej forresten. Hittar hit via Elisabeth och laser garna dina svenska-i-forskingringen tankar. Sjalv var jag Londonbo under 90-talet och numera bor jag i USA.

Steel City Anna sa...

Mamma: Alsång på Torekällberget kanske det kan bli snart :)

Saltistjejen: Fantastiskt vackert, och så avslappnad stämning!

Hej Cecilia! Roligt att du hittat hit och roligt att så många uppskattar Södertälje!