måndag 23 juli 2012

Jul-i

Vissa dagar i juli har snarare känts som november i väntan på julen. Jag hade städat undan ljus för sommaren, tänkte att då skulle man sitta på en uteservering eller i trädgården med ett glas vin. Istället mumsar vi inne i mörkret, maken och jag, den enda lediga kvällen tillsammans hittills denna månad. Och värmer oss med te och funderar på att sätta på elementen.

Ser inte så goda ut kanske men det var de, äkta vaniljkräm och färska aprikoser. Tjusiga brickan från Indiska.
En relativt ny grej jag kommit på - bara lassa allt möligt gott på en tallrik, typ som tapas fast med, ja, lite vad som helst. Parmaskinka, körsbär, rödlök, aprioser, vitlöksbröd. salami, ett revbenspjäll bara sådär för att jag hade lust.
Vansinnigt god paj.

6 kommentarer:

Monica sa...

Mums:-) och så mycket fina ljus du har, tänkte lika och plockade undan en del ljus som nu tänds, på dagarna till och med.

Steel City Anna sa...

Längtar till julen :)

Trillingnöten sa...

Alltså, paj kan man ju göra så mycket med! Eller snarare, man kan ju stoppa så mycket i en paj :)

Monica sa...

På Guldfynd hade de julsaker framme idag:-), nästan så jag köpte men kom plötsligt ihåg mängden jag redan har:-) men just en snögubbe i en glaskula att hänga upp har jag förstås inte;-)

annannan sa...

Så där äter vi ofta.

Varje gång tänker jag på Iris Murdoch. En recensent hade höjt på ögonbrynen över att huvudpersonen i hennes the sea, the sea allt som oftast beskrev sådana måltider och hon svarade förvånat: Men så där äter John och jag jämt!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Paj är himla gott! Köttfärspaj är bland det bästa jag vet, det måste jag göra snart.

Annannan: Då är jag inte ensam!