lördag 3 mars 2012

Lördagstrött

Det är konstigt, fastän jag har haft semester är jag nästan tröttare än vanligt idag. Maken menar att så här trött är man egentligen jämt, men när man stressar runt så hinner man inte tänka på det. Så är det kanske. Kroppen ser sin chans, en liten oas av tid att stänga ner och säga ifrån. Maken somnade igår på soffan klockan nio, men var uppe i ottan, åkte till Meadowhall och klippte sej. Fast nu sover han middag. Jag var uppe till midnatt och låg och läste endast i sken av min nya kandelaber. Flera gånger nästan spann jag som en katt för att det var så mysigt. En liten promenad på morgonkvisten, det är mulet och soligt omvartannat. Julrosorna är så vansinnigt vackra när de spänner ut sina kronblad. Jag har inget särskilt planerat idag, det är skönt. Tänker laga en god middag och titta på melodifestivalen. Kanske ännu en liten promenad om det inte börjar regna.
De första skira bladen
Utslagen julros
En hel slänt full med gulsippor

Vit och lila julros
Min favorit - den ljuslila och mörklila julrosen
Milt rosa
Lungört, extremt tidigt ute!

6 kommentarer:

Monica sa...

Jo det är nog så att kroppen och själen varvat ned stressen och man känner tröttheten som man inte lyssnar på annars för den tiden finns inte, du får ta en vilodag imorgon helt. Och julrosorna är överjordiskt vackra, har aldrig sett dessa färger här, bara någon enstaka vit, så underbara de är. Vilken mängd av alla blommor. Här är det istäckt mark, en del snö, ska komma mer snart och kallare är det igen. Men solen skiner:-)

Saltistjejen sa...

Jag tror du har rätt i att när man väl slappnar av (ofta mer mentalt kanske) så gör det att man på något vis inser att man ÄR trött. Men det är bra att du haft lite ledigt. Det behöver man. Just för att kropp och själ ska kunna återhämta sig lite ändå.
Otroligt vackert har ni nu hos er med vårblommor! Här är dimmigt och tråkigt väder idag.
Kram och hoppas den fortsatta helgen blir fin!

Steel City Anna sa...

Mamma: Vilken tur att jag inte stack hem till Sverige på sätt och vis, övervvägde det, men då hade jag missat våren både här och där :)

Saltistjejen: Det är skönt att vara ledig och faktiskt vara ledig, inte flyga iväg nånstans för det är en stress med det också, och skönt att hinna ha lite tråkigt, det var länge sen :) Skulle gärna vara ledig en vecka till och sitta och glo på en magnoliaknopp :)

Turtlan sa...

... eller så blir man rejält förkyld ;-)) Hö hö...
Nej då, det stämmer bra! Tröttheten kommer ikapp tänker jag.
Jag tror man behöver minst 3-4 veckors ledigt för att verkligen komma ikapp på en ledighet.

Hej från Snuvan

Steel City Anna sa...

Turtlan: Ja, man behöver mycket längre tid att verkligen varva ned! Men en vecka är bättre än inget ialafall.

Monica sa...

De gula blommorna i ett helt fält är vintergäck vet jag nu, jag läser på om blommor här från din otroligt vackra vårblomsterblogg:-)