lördag 17 mars 2012

The friendliest day of the year

Grönt, dagen till ära! Detalj från muren i Devonshire Green
Idag är det St Patrick's Day och irländarnas nationldag, och rubriken ovan kan man se pa alla stora gröna hattar som var och varannan människa bär idag. På stan idag är det härlig stämning och festlig yra. Ett litet tåg av mestadels irländska gubbar tågar genom stan runt lunchtid med fana och musik. När jag läser den här texten i en lokal Sheffield-tidning blir jag lite rörd - det har inte alltid varit lätt att vara irländare. Jag tycker mycket om W.B. Yeats och har genom hans diktning snarare än historielektioner lärt mej en hel del om den irländska själen. Och vänliga är de irländarna, helt klart.
I det här tältet, som jag förgäves försökte ta en estetiskt tilltalande bild av, samlas en hel del ikväll och dricker Guiness och dansar irländsk jig.

Pub prydd med irländska flaggan dagen till ära
Det har varit en mysig men molnig dag. Jag har hunnit mycket - städat, jobbat och druckit kaffe på Starbucks, samt lite shopping. Ingen Guiness dock. Nu väntar en lugn kväll med film och strykning av veckans tvätt. Och en bit tårta.
Påväg till jobbet imorse

Shoppingfynd - praktiska askar
Provar ett nytt kinesiskt konditori
Strawberry cake ...
... och pistachio cake. Mmm!


3 kommentarer:

Monica sa...

Tänk att det är där allt händer:-) i din "gamla" park, så fint det blivit med mosaiken på murarna och alltid trevligt med folklivet där och att de tär grönt året om. Jag går nog dit och sitter en stund när jag kommer nästa gång. Det gjorde jag förresten i december också:-). Läste tidningen, intressant och mycket tänkvärt. Här spelas en irländsk CD idag så vi känner lite av stämningen. Kul med nya konditorier, det kinesiska ser väldigt spännande ut och gott!

Monica sa...

Så fina trälådor du köpte och du lyckas bra med begonior ser jag:-).

Steel City Anna sa...

Min vinbärsbuske var fortfarande kvar på vår gamla balkong trots ny hyresgäst som slängt en hel del skräp på den också :) Begonian får en skvätt vatten då och då och verkar klara sej bra på minimal omtanke :)