måndag 19 mars 2012

The English Carvery

Något som jag har lärt mej att älska sakta men säkert sen jag flyttade hit är den engelska söndagslunchen, som man kan få varje dag på en del pubar som har carvery. Oftast är det tre olika sorters kött som skärs upp till varje person - nöt, fläsk och fågel brukar vara alternativen. Till det öser man på hur mycket man vill av kokta grönsaker - morötter, blomkål, ärtor och kål. Potatisar, kokta eller ugnsrostade. Yorkshire pudding och stuffing. Till sist gravy. Och så en efterrätt kanske. Fruit sundae. The English Way. Det är ingen direkt finess över upplägget med det är gott och mättande och brukar kosta inte mer än 40 kronor. Inte illa.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tänk, vad man kan lära sig av bloggare! Tack för tipset .., det kanske man kan utnyttja när man kommer till England nästa gång.

Monica sa...

Och gott är det intygas:-)

Steel City Anna sa...

Elisabet: det tycker jag du ska :)

Mamma: ja och stuffingen är ingen köttbulle :)

Monica sa...

Anna*skratt*, jag vet nu;-)