lördag 31 mars 2012

Från snödroppar till musöron

Mars har verkligen inneburit allt av våren på en och samma gång. Det började med en semestervecka, stark sol och snödroppar åt alla håll och kanter. En trevlig vecka som dock gick alldeles för fort och innehöll lite för mycket städning och lite för lite vila. Alldeles i början av mars kom lila, vita och gula krokus, först ett par, sedan hela fält vilket var oerhört vackert. Strax därpå började påskliljor dyka upp. Körsbärsträden slog ut, iallafall de som inte blommat över redan i januari. Magnoliaknopparna började svälla och hann både slå ut och falla till marken i mars. Sen kom sommarvärmen och det bara sprakade loss - allt från pioner till hyacinter, tulpaner och vitsippor. Studenterna blev galna och sprang i flipflops och hotpants. Uteserveringarna fylldes på ett par timmar. Björkarna fick musöron. Barn åkte rullskridskor och unga killar åkte kvarteren runt, runt med rutan nedvevad och hög musik på.




Hela mars månad har kameliabuskarna överskuggat allt annat med sin skönhet. Nu börjar de vissna, och det har blivit kyligare igen. Det är ett tag kvar till sommaren. Först ska det bli påsk. April anar jag blir en omvälvande månad med mycket förändringar. Men jag tar en dag i sänder. Nu väntar jag på de största rhododendronbuskarna som snarare är som träd som flera tillsammans blir en skog i cerise och lila. Det andra är en världslig sak, som Karlsson på taket säger.

3 kommentarer:

Monica sa...

Vackert så:-) och förändringar sker hela tiden, det tar på krafterna med alla omstöpningar, men kan man ta det med ro är det bäst. Ni kanske fast bara kanske får några vindar från Norden, men vädret kan man inte göra något åt, kanske medan det pågår kan man ägna sig åt att städa klädkammaren och andra upplyftande saker:-), far din rättar väldigt mycket skrivningar och något påsklov har de ju inte heller. Men vi har påskmust och kanelbullar,-).

Steel City Anna sa...

Ja, vi har ju bara Dryck påskmust och "ost lagrad". Maken skulle göra frukost och sa att det finns Prästost kvar, till och med han vet att det heter prästost men på etiketten stod det OST LAGRAD :)

Monica sa...

Anna, de där beteckningarna är väldigt kufiska. Drycken påskmust hittade vi en särskild god sort och tänkte spara några men alla andra hade också hittat dem,-), vi ska leta på fler ställen.