lördag 24 mars 2012

Den trettonde dagen

I förmiddags när jag gick till jobbet låg dimman tjock över Sheffield. Man ser inte ens the Arts Tower på bilden ovan! På vägen hem har solen börjat skina igenom, och det blir ett magiskt ljus vid dammen i Crookesmoor Park.

Jag köper en mugg med cirka en liter starkt kaffe från Starbucks, och närmast kollapsar i gräset i Weston Park. Det slår mej att nu har det varit tretton dagar i sträck med jobb och ingen ledig dag. Men imorgon, imorgon ska det bli sol och jag ska ligga på en filt och lösa korsord. En liten nyckelpiga håller mej sällskap under kollapsen, som blir kortvarig.
Soldis och magnifika planteringar framför Weston Park Museum
Dimman börjar lätta - nu anar man Arts Tower igen
Livgivande dryck, tillsammans med värmande sol och tultande barn som spelar boll
Kollapsmedicin nummer ett - en trevlig nyckelpiga
Hemma igen uppbådar jag energi till dammsugning, byte och tvätt av lakan, torkning av golv, matlagning och badrumsrengöring. Strykning får det bli imorgon bitti. Och nu är det läggdags för mej.
En glad tupan i diket
Årets första ogräs

3 kommentarer:

Monica sa...

Härliga bilder! Nyckelpigor är barndomsminnen, jag älskade dem:-), ser dem sällan nu för tiden. Nästan, ja jag blev det, glad av maskrosen, ger sommarkänsla. Hoppas du får en riktigt skön dag imorgon med sol i trädgården och roliga avkopplande tidningar och så lite gott fika på det:-) puss och godnatt älskling:-)

Monica sa...

På första bilden, är det tornet som är som en skugga lite till vänster? Det är ju häftigt fotat!

Steel City Anna sa...

Ja, tornet är till vänster mellan två träd. Nyckelpigor är söta :)