söndag 3 juni 2012

Jubilee

Oj, vad det har regnat idag. Jag vaknar tidigt av jourtelefonen och när jag väl är uppe så är jag uppe och beslutar mej för att följa med maken in till stan när han ska åka till kyrkan. Det här är en talande bild för dagen, regn, jubileumsnaglar ala Union Jack och kallt nog för vantar.
I stan var det helt öde, nästan som på juldagen fast med affärerna öppna. Det var mer personal än kunder eftersom de hade tänkt sej folkfest och glädjeyra på gator och torg. Skyltfönstren fulla av flaggor och bilder på drottningen var de enda tecknen på dagens speciella firande. På nyheterna såg jag att folk flyttat in festerna till olika village halls och ett och annat partytält.
Det har varit en ganska trevlig dag ändå. Det var skönt att vara på stan mer eller mindre själv och jag fick mycket gjort, samt lite städning med maken när jag kom hem. Nu tittar jag på firandet från London och en dokumentär om Gary Barlow om hur han tillsammans med Andrew Lloyd Webber skrev den speciella jubileumssången till drottningens ära. Kyckling i ugnen. Tvätt och strykning. Imorgon är det jobb igen, ledighet på röda dagar är för mesar.

3 kommentarer:

Monica sa...

Nån mes kan man inte vara i det landet:-), synd att du blev väckt tidigt, hade tänkt du skulle få sova ut för första gången på tre veckor, trodde det, men du verkar klarat av detta, en söndag på stan med lugnt i affärerna är skönt, ja här är läge för vinterkappa och vantar, så bra att ha dem med toppen som man kan vika ned.

Monica sa...

Himmel vilken fin sång och vilka härliga bilder, Harry kan bugga:-) och Gary Barlow är gullig fortfarande:-)

Steel City Anna sa...

Visst är det en härlig låt!