fredag 1 juni 2012

God save the queen

Det kommer att firas ordentligt över hela landet denna långa helg, inte mindre än två Bank Holidays väntar nästa vecka för stor folkfest till drottningens ära. 60 år på tronen firas, för första gången på 150 år sedan drottning Victoria hade sitt Diamond Jubilee 1897. Överallt är det vimplar uppsatta och gator stängs av för att grannar ska kunna duka upp långbord och fira tillsammans. Tyvärr ser det ut som det ska bli en ganska kall och blöt helg efter värmeböljan i veckan. Men britternas humör är det inget fel på!

3 kommentarer:

Monica sa...

Bjuds det på lunch i Sheffield också?
Imorgon ska jag se först reprisen del I som jag missat och sedan del II, dokumentären om drottningen, betyget i DN var suverän! Och här ska det fortsätta med regn och blåst och fem grader så det passar bra med TV-dag och att äta lite gott, puss!

Steel City Anna sa...

Här i Sheffield ordnas det egna "street partyn", men kommunen hjälper till att stänga av gatorna :)

Jag tittade igår på Queen, Mother, Wife som var väldigt bra, Charles tittar i familjeabum och på gamla filmer, William intervjuas om farmor. Båda säger mycket vettigt, ingenting om att skära av sina fruars öron eler så :) Hade aldrig tänkt på att Elizabeth under sina första 11 år uppfostrades rätt fritt efetrsom det var hennes farbror som var kung, innan pappan tog över. Måste varit ganska omtumlande.

Monica sa...

Den här dokumentären måste ju gått i Storbritannien först och flera som du kan se, ja här med såg man hur de lekte och hade ganska fritt de tre systrarna, fantastiskt var det att höra dem som barn tala till alla andra barn i radion under andra världskriget! Alla ger så bra intryck, har aldrig hört prins Edward tala, den yngste av barnen, och han är vettig med.