lördag 23 juni 2012

Svenska pärlor i det tysta

Underbara svenska uppfinning, gemensam tvättstuga där man kan ta varandras tvättider, skriva arga lappar och uppröras över kvarlämnat ludd i torktumlaren.
Himlen.
Massa diplom hade denne mycket trevliga pizzabagare fått! När jag var liten hade jag en period när jag funderade på att bli pizzabagare. Ibland tänker jag på det, och känner att jag valde fel väg i livet.
Svenskt köpcentrum. Nästan inga människor. Expediter man slipper småprata med och säga please till. Och korvkiosk. Vad mer kan man begära?
Inget som nämns i guideböckerna kanske, men bland det bästa Sverige har att bjuda på: fantastiska affären RUSTA och ja, köpcentrum överhuvudtaget nästan helt tomma på folk så att man kan gå omkring i lugn och ro. Tvättstugor. Och pizza, med pizzasallad. Svensk pizza. En liga helt för sej.


3 kommentarer:

Monica sa...

Ja att vi har så bra pizzabagare? Vi har godare pizzor här än i Italien, det är något att fundera på. För att inte tala om de goda smörbullarna vi köpte av de små "gummorna" i lilla bageriet igår som påpekade: det är riktigt smör i allt vi bakar och det kändes verkligen.

Trillingnöten sa...

I agree!

Steel City Anna sa...

Visst är det saker man inte tänker på när man bor i Sverige! Har Just gjort studiebesök i tvättstugan, helt underbart, flera aggressiva städlappar fanns också till min stora lycka :)