tisdag 12 oktober 2010

Rother Valley Country Park

Om man åker den blåa spårvagnen mot Halfway från city-kärnan i ungefär 40 minuter så kommer man till Rother Valley Country Park - ett stort naturområde med fyra sjöar, cafe, vattensport-center, båtar och hantverksby. I söndags var det strålande sol och shorts och T-shirtväder vilket känns avlägset nu idag när det fortfarande förvisso är strålande sol men jag har behövt premiär-använda min höstkappa. Jag tror till och med att jag blev lite solbränd i söndags. En härlig dag var det, och om sommarens sista dag landar mitt i oktober är det verkligen inte illa.Sportiga människor kan segla på den lilla sjön, andra kan ta kort från en bänk i solen ...Man kan åka tufftufftåg runt parken, helst ska man ha eller vara barn då tror jag, så jag nöjde mej med att fota. De vinkade glatt, tyvärr hann jag inte få med det.Härliga gamla hus ...Hantverksbyn, observera att man INTE får ta med sej hästen in på gården ...Krukmakarens fönsterDet är gott om kanadagäss, ankor, svanar och änderVyer över den största sjön

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anna, jag hittade din blogg via Bloggportalen (tror jag det var...) och ville bara säga hej! Jag tycker att dina foton av Sheffield med omnejd är jättefina! Jag bor också här i Sheffield (S11) med min engelske man och två små barn. Var i Sheffield bor du? Har du varit här länge? Vi har bott här i 18 månader. Mvh, Maria

Steel City Anna sa...

Hej Maria, tack för kommentaren! Vad roligt att du gillar fotona. Jag bor i city centre, med tjeckisk man och inga barn :)

Jag kom hit som student 2005 och har bott här 'på riktigt' sen 2006.

Det är nog inte många svenskar i Sheffield :) Känner du några?

Monica sa...

En helt underbar dag var det och jag tror också jag blev lite solbrun ser jag hemma här igen.

Steel City Anna sa...

Jag har fortfarande inte riktigt förstått att det var så varmt!

Anonym sa...

Hej! Jag har bara träffat ett par svenskar sen jag flyttade till Sheffield (ingen som jag har kontakt med nu dock), det verkar inte finnas så många här nej. Känner du några?

Vad jobbar du med här? Jag är för tillfället mamma på heltid - barnomsorg i England är så dyrt att det inte lönar sig för mig att jobba!

Steel City Anna sa...

Ja, barnomsorg verkar vara dyrt här!

Jag jobbar inom handikappomsorgen.

Njaej, jag känner inte direkt några svenskar, det finns en del studenter dock men de åker ju snart hem igen, de flesta. Däremot har jag en kollega från Norge, det går bra det med :)