lördag 30 oktober 2010

Ett vått och klibbigt ylletäcke

Lördag morgon. Disken är inte diskad. Tvätten är inte hängd. Frukosten är inte lagad. Kassarna från igår inte uppackade. Toaletten är inte skurad. Golvet inte dammsuget. Dammsugarpåsen inte tömd. Morgonkaffet är inte drucket.

Men jourtelefonen, den har det svarats i. Och tankarna är fortfarande samlade runt jobbet. Helg, har det inte blivit ännu.

Ibland kan sånt göra en så oändligt trött.

Oktober har varit en lång månad, fylld av intensiva debatter om Sveriges väl och ve, av nostalgi till hur det var förr, av Englands finanskris och den osäkra ängslighet som präglar landet och gör att kommande november känns som ett vått och klibbigt gammalt ylletäcke när alla starka höstfärger har försvunnit och effekterna av sparandet visar sin fula nuna.

Det där med pengar och makt har jag funderat över förr. Ibland blir jag stridslysten. Men idag blir jag bara trött.

4 kommentarer:

Monica sa...

Lilla M står här intill och säger att hon tycker att mamman=jag ska skicka något fint till dig, puss hejdå Anna;-)säger hon och tillägger att maken kan städa och laga god mat och ge dig en present:-) puss säger mamma också.

Monica sa...

Mindre än en månad till första advent:-) och nu börjar snart "Så mycket bättre", ja det får vi hoppas allt blir, puss hjärtat<3<3<3

Trillingnöten sa...

Nu är det snart november! :)

Steel City Anna sa...

Med november kommer iallafall julen :)