tisdag 19 oktober 2010

I valet och kvalet

Det kan hända sej i det här landet att man kommer in på ett kafe och ser den här menyn:Varm frukostsmörgås - skrynkliga korvar, vita bönor och bacon i en mjuk baguette
Rostad tekaka med russin
Rostat bröd med smör
Pulversoppa med mjukt vitt bröd
Mjukt vitt bröd i halvor med tjocka pommes frites och smör emellan och kanske vinäger
En skål med pommes frites
Korv inbakad i pajdeg
Små avlånga pajer med ost och skinka
Rostat bröd med en konservburk värmda vita bönor i tomatsås över
Korv och chips
Fiskpinnar och chips
2 stekta ägg och chips
Hamburgare och bröd
Bakad potatis med bara smör, smör och ost, vita bönor eller chili con carne

Då kan det vara svårt att välja. Mest hälsosamt och trevligast tyckte jag att ost med potatis verkade, trots allt, eller ja trots ost, och som lite söt utfyllnad rostad tekaka med smör. Jag kunde också tänka mej chili con carne men den var slut.
Tänk vad jag saknar skagenröra. Kokosbollar. Pastasallader. Kanelbullar. Foccaccia. Köttbullar och potatismos. Grillad korv med rostad lök. Räkmacka. Sånt där som man bara tar för givet finns på varje svenskt kafe. Vilken lycka!

Hoppas ni kan få en känsla för hur en stackars invandrare kan ha det, om ni tänker vad ni hade valt på menyn ovan. Berätta gärna! Ost med potatis? Svampigt bröd med mosiga chips inuti?

Jag väntar med spänning på era svar ...

5 kommentarer:

Monica sa...

Mmmm....nu tog mor din samma, vågade inte annat och förvånad blev jag för här var vi på ett sportigt ställe med hur mycket folk som helst joggande, seglande, cyklande, windsurfande, vattenskotrande m m och maten var gräslig men kaffet gott:-). Pubmaten är en riktig höjdare i jämförelse, den saknar jag här! Och så saknar jag alla trevliga små bagerier som inte finns här och alla mysiga fikaställen:-)

Elisabet. sa...

Jag hade valt pajerna. Men det var det värsta vilken hemsk meny ,-)

Minns att i Australien blev jag chockad när jag såg att skolungdomar gick och köpte pommesfrites med ketchup och vinäger ..det var allt, till lunch!

Trillingnöten sa...

Vad svårt...jag skulle nog inte vara sugen på annat än rostat bröd med smör! :)

Steel City Anna sa...

Elisabet - ja, så gör de här också, äter bara pommes frites till lunch.

Trillingnöten - visst är det svårt!

Mamma - det bästa är väl att det är billigt iallafall :)

Monica sa...

Vet inte om du skojar men billigt tycker inte jag det är för sån mat, man är ju bara tvungen att ta något som inte känns riktigt bra.