måndag 18 oktober 2010

Kärleksfulla Sheffieldbilder

Igår visade sej Sheffield från sin bästa sida i den mjuka eftermiddagssolen. Gick en lång runda och fick många påminnelser om varför jag fortfarande är förälskad i den här stan. Jag tog bilder på några av anledningarna: Grönskan, ruffmysiga pubar, kontrasten melan gammalt och nytt helt otvunget odesignat, tegelhus med alla kablar utanpå och en slags egensinnig skönhet som inte skryter utan anas långsamt bit för bit.

Viktorianska hus, kablar och skyskrapor
Höstklädda träd
Hundratals dockskåpssöta tegelhus uppför kulen vid Hunters Bar.Bröllopsdags i Botaniska Trädgården. Gullig bil nedan.Kontrasternas stad - Viktoriansk skola, flerfamiljshus från 80-talet och enorma West One i bakgrunden. Under ett kort på söta utemöbler och typiska engelska vimplar vid det lilla kafeet som avviker starkt från det höga sjukhusets gråa betong.
Favoritpuben. Utan motsvarighet i hela världen, säkert. Tyst, lugnt, gammaldags, sheffieldskt och jättebohemiskt.

3 kommentarer:

Monica sa...

Härligt är vad det är:-)!

Elisabet. sa...

Nä, här och nu bestämmer jag mig för att besöka Sheffield. Inte till sommaren, för då ska jag båtluffa i Grekland med barnbarnet och hennes kompis, men kanske nästa höst?

Steel City Anna sa...

Mamma - jag måste säga att Sheffield är extra tjusigt på hösten.

Elisabet - Ja, det tycker jag låter som en fantastisk ide! Jag tänkte på det häromdan, så många fina och ovanliga fönster och dörrar du skulle hitta att fota här :)