fredag 6 augusti 2010

Svensk Politik

Mitt röstkort har kommit! Jag är en av de 132 777 utlandsvenskar som har fått detta brev. Och dessutom, som enda parti som bryr sej om folk utanför rikets gränser, har Moderaterna skickat en informationsbroschyr till mej. Åh, det är en sån fin liten gest tycker jag: Din röst kan avgöra valet 2010 står det på kuvertet. Nu har jag ändå redan bestämt mej vad jag ska rösta på, men det var trevligt tycker jag, att få ett litet brev. Jag får bara rösta i Riksdagsvalet och jag måste ha två vittnen över 18 år när jag fyller i min blankett. Jag får skriva partinamnet själv på en blank valsedel. Och jag vet precis vad jag ska skriva. Man kan inte kalla sej feminist om man inte är det också på valdagen.

2 kommentarer:

Nanna sa...

Härligt Anna! Men är Fi inte för mycket enfrågeparti - så som tex Piratpartiet? Eller tänker du att frågorna genomsyrar allt?
Själv är jag absolut feminist, men röstar annorlunda utan samvetskval. Det är sååå intressant sådant här - hur vi tänker kring vad feminism är, vad politik är och hur vi tänker att dessa måste sammanblandas. Att veta att vi ibland måste vidta åtgärder, ta stora kliv, ibland bida vår tid och vänta ut, argumentera, hoppas.
Kram!

Steel City Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.