Är det nån därute som vet vad piroger heter på engelska och om de finns att få tag på i England? Jag får aldrig riktigt in snitsen när jag gör dem själv och jag är så fruktansvärt sugen på köttfärspiroger! Och det vore så skönt att kunna köpa färdiga ...
Alternativt finns det nån som har ett riktigt gott och enkelt pirogrecept?
5 kommentarer:
Finns pirogue och pasty men det är nog inte riktigt samma sak som här, ja pasty vet vi ju och pirogue verkar vara nåt i båtform, du menar fyllda. Ska kolla recept.
Du kan ta 2 dl vetemjöl med 100 g kallt smör och "gryna" ihop. Tillsätt knappt 2 msk vatten och blanda snabbt ihop till en deg, får stå kallt i kyl minst en timme. Kavla ut 3 mm tjockt, ta ut rundlar, lägg på vad du vill, köttfärsfyllning, skinkfyllning t ex. Vik dubbelt, tryck ihop kanten med mjölad gaffel, pensla med uppvispat ägg ordentligt, grädda i 225 grader i 12-15 min. Puss
Hot pockets? Säger maken...Ingen aning.
Ja man kan göra en jäsdeg också, det är mer omständligt fast du är ju husmoderlig;-) så du kanske gillar det. Puss
Deg: 15 g jäst, 75 g smör, 1 1/2 dl mjölk. 37 grader som i vanlig deg. Tillsätt ett ägg, 1/2 tsk salt, drygt 5 dl vetemjöl. Arbeta smidigt, jäs till dubbel storlek, ca 1 timme. Gör lika sen, kavla ut mm, ta ut rundlar, man kan ju skära fyrkanter också och vika dem som trekanter. Pensla, grädda i 225 i 15 minuter. de här blir goda och lätta att ta med som lunch till en sallad. Puss igen!
Ja de blir lite som Gorbys fast godare, får väl ställa mig i köket en dag helt enkelt:-)Du kan ju blanda ihop nån röra du gillar så gör jag degen. Puss
Skicka en kommentar