måndag 30 augusti 2010

Knäckebrod, rena hälsokosten!

Saker man köper i hälsokostaffären i England:

  • Öronljus, beroendeframkallande.
  • Lutein, för friska ögon.
  • Jättenattljusolja, för hormonbalans.

Och så knäckebröd, för, ja, hemlängtansymptom.

Sen blev knäckebrödsmackorna kanske inte så hälsosamma med smör och prickig korv, men det var ju inte syftet heller. Det kändes hälsosamt bara detta att ha köpt det i en hälsokostaffär, det tycker jag räcker.

I ett möte med en dam med förståndshandikapp så kom jag att omvärdera hur man ser på sin hälsa. Jag hade fått rapport om att hon hade väldigt svårt att gå, ens korta sträckor, från de som stödjer henne. Jag hade tänkt mej att vi skulle riktigt tänka igenom detta, hur det skulle kunna bli bättre, kanske använda sej av nåt hjälpmedel. Men när jag inleder frågan svarar hon istället sakligt:

Jag har ju väldigt små ben. Men dom fungerar!

Och så är det ju. Har man små ben kan man inte gå särskilt fort, eller långt, men man kan gå så mycket man kan. Och det behöver ju inte alls vara ett problem.

Damen tillade att även hennes armar, öron, ögon och huvud fungerar, och det gör det ju inte på alla menade hon. Hon var särdeles nöjd med det.

Så skulle man kanske försöka vara.

2 kommentarer:

Monica sa...

Väldigt klok dam:-) och de överaskar ofta med sina kommentarer, ser hur psykologerna blir svarslösa och funderar febrilt på vad DE ska säga;-). De som ofta har en mall som de tänkt arbeta efter och så stämmer inte den.

Turtlan sa...

Jag har varit med om något liknande: Det gällde en 20 årig kille som hela sitt liv hade varit gravt muskelsjuk.

Han satt nu i rullstol och behövde hjälp med allt i vardagen, tror att han t o m hade en andningsventilator för andningsunderstöd på natten.

Jag jobbade då på en vårdavdelning där killen blev inlagd för misstänkt blindtarm som troligen behövde opereras.

När han fick veta av doktorn detta så svarade han: - Tänk att jag skulle bli sjuk så här... jag som varit så frisk i hela mitt liv....

Ja det där med friskt och sjukt är inte lika för alla....