måndag 15 februari 2010

Vardagslyxigt middagstips

Jag har lyckats göra middag idag med förrätt och varmrätt såhär på en vanlig måndag. Morots- och koriandersoppa samt canneloni. Det kändes super lyxigt. Och gott var det och inte alls jobbigt att göra. Med en kandelaber med vita tända ljus på bordet blev det vardagslyx på hög nivå.
Morotssoppan är mitt eget recept som efter några varvs exprimenterande utynnat i detta som jag gärna delar med mej av:

  • en röd lök
  • 5 stora morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • en knippe färsk koriander
  • Saft från en citron
  • en matsked tomatpure
  • en halv burk creme fraiche
  • 4 dl vatten
  • salt och peppar

Skala och hacka lök och morötter. Fräs några minuter i olja. Tillsätt vatten och kryddor samt citronsaft. Koka tills morötterna är mjuka (ca 10 minuter). Tillsätt creme fraiche och tomatpure. Mixa slät.

Gott och nyttigt! Tomatpureen har jag i mest för att få den fina orangea färgen, med bara morötter tyckte jag det blev lite för blaskig färg på soppan.

1 kommentar:

mamma sa...

Åh vad hungrig jag blev, har ätit för lite känner jag, soppan har så fin färg och ser jättegod ut och det andra också. Ska göras här med och så kollar jag lite Elisabets:-) matlagning på hennes blogg så här får bli skärpning, det är för mycket kalla sallader här och Keso även om det är nyttigt men i kylan slår inget varm läcker mat. Puss