torsdag 11 februari 2010

Vad händer om man säger du?

Sällan har så många människor känt sej så obekväma av så många anledningar på samma gång. Titta bara här:



Fast Madde, eller jag menar Prinsessan eller jag menar Hertiginnan av Gästrikland, hon får i vilket fall som helst till ett litet skämt. Och försöker iallafall lätta upp stämningen. Prinsen också. Men Vickan, hon är talesätten om blickar kunde döda och talande tystnad förkroppsligad.

Stackars stackars intervjuaren. Han sätter händerna på knäna för att riktigt pressa sej ner, ty han är inte av dem som kallar en ambassadör för ambassadören helt naturligt, det är jag ganska säker på.

Ja, sånna här klipp kan man komma över om man av en slump råkar trycka på Bröllopsbloggen på Svts:s hemsida ... Det kan man göra igen om man inte har nåt bättre för sej!

6 kommentarer:

Nanna sa...

Men HALLÅ! Hon har ju ingen verklighetsförankring verkar det. Alla känner sig obekväma med att Nia folk och att hela tiden använda titel, varför skulle det inte gälla kronprinsessan?! Och det som gör att man inte vill dua henne är ju för att det inte ses som okej - inte från hennes sida i alla fall. Jag tycker att intervjukillen (som ju mest hanterar adrenalinstinna sportpersonligheter) gör ett modigt jobb här - det är jobbigt att försöka vara sig själv sann när man möts av det mest onaturliga man kan tänka sig. Nåja, samtidigt så skulle jag nog kalla henne för kronprinsessan eftersom det är det vanliga, man vill ju inte "göra bort" sig. Frågan är om det verkligen är ett officiellt sammanhang om jag råkar möte på henne? Är inte det ett väldigt informellt möte? Även om hon i normala fall alltid är officiell.
Massa tankar kom fram - tack för det Anna!

Elisabet. sa...

I det här klippet visar ju den yngsta prinsessan prov på verklig humor .-)

Eller på självdistans.

Jag skulle ha oerhört, oerhört svårt att titulera någon för Kronprinsessan eller Drottningen eller Kungen.

Beror det på uppfostran?

Min mamma duade aldrig sin mamma, utan sa ..."vill mamma ha kaffe?" och det var verkligen inte någon högreståndsmiljö.

Titelsjuka är nog bland det värsta jag vet. (beror det på att själv inte har någon titel att ståta med ..-)

mamma sa...

Jaaa, intressant kära dotter, är det dessa jag och alla i landet försörjer?;-)Lite förvånad att hon, Vickan;-) var så obekväm och ansträngd och mycket förvånad att en så pass ung människa är så konservativ och ser på sig själv på detta viset. Vi är ju alla människor på samma jord och jag personligen känner ju många alldeles fantastiska och begåvade personer men som är ödmjuka, det gör du med, puss

Karin sa...

Det känns som Peter Jihde är rätt person för detta jobb. Har nån någonsin vågat ta upp det här med henne? Om de duar gör dom ju det lite i förbifarten och sen inte låtsas om det. Det är verkligen bra att fråga rätt ut om det är naturligt för folk i den åldern att nia!! För det är nog bara normalt för Vickan och hon är ju definitivt inte representant för folk i den åldern, även om hon nu gärna tror det.

Jag är positivt överraskad av Madde! Synd att hon inte har påverkat syrran lite mer.

Heja Jihde!!

Zaba sa...

Jag duade drottning med flit och ingen blev förnärmad eller dog...fast iom att jag har erkänt detta nu så kommer väl SÄPO och snor mitt pass...Men då ansöker jag om Brittiskt pass....NEJ fan jag glömde då måste jag ju svära allegiance to Queen Elisabeth!?!

Är visst stuck between a rock and a hard place :(

Zaba sa...

Skulle tippa på att William och Harry är coolare, men sedan verkar deras liv och uppväxt helt skilt från Vickans (Oups nu slant tungan igen ;)