fredag 27 november 2009

Mera matlåda

Matlådemysteriet fortsätter. Igår undrade mina kollegor vid tolvtiden "vad har du för mat idag?". Cottage Pie. Förvåning utbröt. "Tänk, varm mat igen". "Tänk att hon är så förberedd". "Ja, alla andra äter alltid bara en smörgås". En av kollegorna vänder sej till slut direkt till mej: "Alltså när du äter varm mat på dagen, äter du ingenting på kvällen då?". Jo, mer mat. "Så du äter inte smärgås på kvällen då?" Nej. Mera förvåning. Till slut gick alla tillbaka till sina arbetsuppgifter och majonäsmackor.

Fortsättning följer ...

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

...., och undrar vad dom säger när dom kommer hem och ska berätta om denna underliga madame, hon anna, med sina matlådor .-)

Turtlan sa...

Ja Du måste vara märklig i deras ögon ;-))

Å tänk så hungrig jag skulle bli bara få smörgås på en hel jobbardag!
Så här är en till som skulle ha matlåda oavsett var i världen var jag skulle råka bo gissar jag.

Go´ fredag kväll på Dig!

Johanne Ländin sa...

Gör de egna mackor eller köper de på Marks & Spencers, tex?

Det kanske bara är i Sverige vi äter lagad lunch. I Danmark är det väl smörrebröd som gäller. Fast i Frankrike är det väl ordentlig mat?

Väldigt intressant iakttagelse. Jag vill gärna höra mer.

Steel City Anna sa...

Jag har ännu inte sett nån göra egna mackor! Dom inhandlas från den närmaste smörgåsaffären, inlindade i vitt smörpapper. Smörgåsarna är väldigt stora med väldigt mycket fyllning, ofta rejäla skivor julskinka (året om), biff eller ugnsstekt skivat fläskkött ... Så man blir ganska mätt, särskilt med chips och kakor till :) Så min matlåda är förmodligen både mindre kaloririk och mindre mättsam men det tänker dom inte på :)

Jag har nu även fått smeknamnet "Njuren" eftersom jag inte genomsköljer dom ordentligt med te ...