fredag 13 november 2009

En bit jord för 75.000 kr skattepengar?

Två saker har på sistone retat upp mej hemifrån. Nummer ett är det fruktansvärda programmet "Ett Fall för Louise" som sänds på SVT. Första avsnittet verkar visserligen vara värst men detta är ju 700 gånger värre än Dr Phil och det ska mycket till att bräda amerikanerna. Stackars barn. Nu är programmet anmält iallafall.

Nummer 2 är så fantastiskt världsfrånvänt och ROLIGT att det nästan är svårt att bli irriterad men nu när jag tänker efter så är jag irriterad hursomhelst. På Hertiginnan av Gästrikland och HERR Daniel Westling som vill att Sveriges kommuner i KRISTIDER ska köpa en bit jord för SJUTTIOFEMTUSEN kronor var på Ulriksdals slott där de planterar en hälsning till brudparet nästa sommar. Detta är ett citat ur PDF-filen som skickades till Sveriges kommuner:

"En del av denna bröllopshälsning önskas, av Sommarsalongen, att den utgörs av Sveriges samtliga
kommuner. Konceptet för kommunhälsningen bygger på att hälsningen görs i form av en mindre
plantering som kompletteras med någon form av skriftligt alster vilket kommer att exponeras vid
rabatten. Dessa kommunhälsningar förläggs invid varandra och kommer i sig att forma ett unikt och
enastående inslag i SommarSalongen 2010."

Ja, vad annars skulle man kunna använda 75.000 till. Kan omöjligt tänka mej nånting viktigare. Skaraborgs Kommun svarade: Skaraborgs kommuner har kommit överens om hur de ska gratulera kronprinsessan Victoria när hon gifter sig nästa år. Istället för 75 000 kronor per kommun till kronprinsessans blomrabatt föreslås ett bidrag på 5 000 kronor till handikappade barn och ungdomar i Västergötland.

Nu visade sej att "erbjudandet" dessutom var olagligt. "Nja, det där blev ju inte så genomtänkt" var Hovets kommentar.

Att så många svenskar sitter och gnäller över kyrkoavgiften och går ur svenska kyrkan (som ändå är ett av de första ställen svenskar vänder sej till när det tjorvat till sej på Thailandssemestern) men inte i större utsträckning reagerar över något så fundamentalt DUMT som ovanstående förslag gör mej alldeles mörkrädd. Det står INGENTING i tidningarna om det längre, jag kan inte ens hitta artikeln längre utan fick kolla i småtidningar som Smålandsnytt som inte uppdateras lika ofta. Det är våra pengar! Ja, inte mina längre, tack och lov.

Fram för en demokratiskt vald Drottning. Kattis Ahlström skulle passa bra. Och fram för öppna, objektiva medier!

7 kommentarer:

mamma sa...

Läste det också och det var svårt att fatta först om det var ett skämt eller allvar. Blir så här tokigt med folk som lever långt från verkligheten. Du föreslog Kattis, jag föreslår Pernilla Wahlgren:-), hon är postiv, duktig på att organisera, ser möjligheter och har mycket energi, verkar duktig med familjen även om hon har en hel del hjälp förstås. Ja sen finns det förstås många begåvade, talangfulla, kunniga och ansvarsfulla unga människor som arbetat med egna krafter och inte fått allt serverat. Känner en mycket närstående:-)

Elisabet. sa...

Ja, jag tycker också att det är dumt, men det var överståthållarens påhitt .., tror jag mig minnas.

Pinsamt, är ordet.

Isabell sa...

75.000 for en jadrans blomster rabatt, men herregud. Sen maste de ju anstalla en rabatt gubbe/tant som ska skota denna ocksa, glom inte bort den kostnaden for skatte betalarna varje ar. De behover ingen brollops present, de far ju pengar hela tiden fran befolkningen, duger inte det. Det kommer sluta med att kunga familjen sitter med alla pengar medans folket svalter...

Elisabet. sa...

Kan bara instämma i din kommentar om kungahusets försök att plocka svenska folket på ytterligare 20 miljoner kr, utöver det apanage de redan har.
Tog upp det med mina elever i veckan, samhällskunskap A på gymnasiet, och gud så arga de blev.
Vasaloppsamatören

Elisabet. sa...

Kan bara hålla med om din kommentar kring kungahusets försök att skinna folket på ytterligare 20 miljoner, utöver det apanage de redan har.
Jag tog upp det med min gymnasieklass, samhällskunskap A i veckan.
Gud så arga de blev.
Vasaloppsamatören

Nanna sa...

Jaa herre Gud. Give oss styrka.
Jag läste om det här i Metro. En liten notis.
Det är helt sjukt och faktiskt är det som du säger - man blir argare ju mer man tänker på det. Men det är väl så att kungahuset inte alls är verklighetsförankrade heller och man kan ju tänka sig hur idésprutarmöten går till på slottet - som "och sen blir allt svart..." och ingen säger emot någonting.
Kramar från söder,
Nanna

Steel City Anna sa...

Media fjäskar så inför det här stundande bröllopet att de gör vad som helst. Tycker detta är en ganska viktig nyhet och debattämne faktiskt.

Jo Isabell, de var generösa nog att låta vattning och övervakning ingå i de 75 000, det var väl snällt :)

För att veta vad apanaget används till kan man gå in på www.royalcourt.se och se att Madeleine tagit sej tid att gå på hästshow i Flyinge, Kungen har givit en medalj och Drottningen har närvarat vid ett seminarium samt invigit en demensavdelning. Allt detta bara under de senaste veckorna. Sannerligen, de jobbar hårt ...