lördag 27 juni 2009

Millhouses


Detta är ett mycket gammalt område söder om Sheffield där det funnits ett kloster i över tusen år. Namnet kommer av en stor kvarn (eng mill) som var i bruk här sedan 1200-talet, nu nedlagd. Skogen häromkring, Barnsdale Forest, var innan motorvägarnas tid del av Sherwoodskogen där Robin Hood fanns enligt legenden. The Robin Hood Pub är ett gammalt fint hus från 1800-talets början och de serverar mycket god typisk engelsk mat.

Millhouses är en lugn och rik förort och den stora parken, Millhouses Park, är en tjusig sak vars kafe serverar gourmetmat och har kypare i flotta kostymer. Inte de vanliga parkkafeet alltså, med ostfralla, glass, plastmöbler och skrikiga barn. Jag föredrar personligen det senare. Klientelet här är inte vilka som helst. Jag lyssnade i smyg på en mamma med sin märkesklänningsklädda dotter leka vid båtdammen:

What's yåååår nääme? undrade flickan till ett annat barn med det typiska sheffieldska släpet på vokalerna.
What IS your name, heter det sa modern, på överklass-staccato. We are not common.

Sånt är tydligen viktigt att veta redan som två-åring, om man ska överleva vardagen här i Millhouses. (Nedan båtdammen och kafeet i bakgrunden.)

Millhouses park - engelsk glassbil, säkert sommartecken
The Robin Hood Pub med ljuvliga fish and chips inklusive tartarsauce och mushy peas

Beauchief Hotel - Ett mycket posh hotell med mycket god men extremt dyr matSöta hus med kristyr på som man inte får vara common om man vill bo i

Inga kommentarer: