lördag 20 juni 2009

Landsbygd, Gay Pride och midsommardagen!

Jojomänsan, idag har det varit Gay Pride i Sheffield Town. Festen är alldeles gratis och äger rum i Endcliffe Park fram till 7pm ikväll, med efterfest på Hallam Union. Jag såg dock inte en skymt av partajandet för jag var ute i den djupaste landbygden bland kor, får och till och med hjortar! Och ikväll har jag jour. Jag är nöjd ändå med dagens utflykter till Bakewell och Matlock Bath. Två mysiga byar med stenstugor och gammaldags affärer, men Matlock Bath bjuder dessutom på mäktiga berg, kabinliftar uppför stup, tufftufftåg och en trevlig "Lovers Walk" vid floden, som man kan se forellfisk (trout, dagens engelska glosa) leka i. Kolla in denna sida för bilder och mer information. Stället hade en märklig atmosfär av svunna viktorianska tider blandat med centraleuropeiska spa-städer. Jag uppmanar alla att besöka denna lilla pärla! Bakewell är förvisso inte dåligt det heller, men det liknar alla andra små byar i Peak District (för godisgrisen finns det dock oändligt många affärer här med fantastiska bakverk, gammaldags karamellstånd och lokalfavoriterna Bakewell Pudding och Bakewell IceCream) medan Matlock verkligen hade nånting eget.

Inte nåt dåligt sätt att fira midsommardagen på. Kändes väldigt svenskt dessutom, hade bara alla stenlador och stugor varit röda av trä ...

1 kommentar:

mamma sa...

Det såg alldeles fantastiskt trevligt ut och åka med såna där skrangliga tåg är fascinerande tycker jag;-)som är född på 50-talet.
Det bestämmer vi direkt och Chesterfield också. Så bra du far omkring som du gör, du kan skriva en Englandsguide för invånarna snart:-)