fredag 31 oktober 2008

Istider

Ar det nagon mer som blir illamaende nar de fryser? Jag mar illa varje gang det kommer en isig vind och man kanner den dar hemska kylan bryta in genom jackan, sen gar det over. Det ar inte inbillning!

Jag har storhandlat idag pa mitt jobb, och eftersom jag ar en san tjatig vardtant sa forsokte de jag skulle assistera springa ifran mej och lyckades nastan. Nejda, man kanner sej bara lite dum nar man jagar tva vuxna manniskor med kundvagn i ett helgstressigt kopcentrum.

Jag har vandrat genom ett kyligt och kristallklart Sheffield idag, upp pa ett berg med det poetiska namnet Skye Edge. Har har man en fantastisk utsikt over Peak District, Sheffield och anda till Rotherham: http://sccplugins.sheffield.gov.uk/skyeedge/ Stallet har daligt rykte sedan krigstiden for mycket bus har pagatt och pagar har, men det ar otroligt vackert och stilla, vilket ar nagot ovanligt och rart i detta land.

Jag har som vanligt akt mycket buss idag och fascinerats over det engelska busschaufforslaktets halsningsritualer. Varje gang tva bussar star stilla i fem sekunder vid samma trafikljus bredvid varandra sa oppnar chaufforerna dorrarna till bussen och sin egen hyttdorr och ropar:
Gubbe 1. Hi mate!
Gubbe 2. Hiya
Gubbe 1. Alreyt mate?
Gubbe 2. Yeah, you mate?
Gubbe 1. Yeah, later mate!
Gubbe 2. Later!
Sen kor dom ivag fort som ogat med dorrarna fortfarande oppna.
Sjalv skulle jag aldrig orka oppna massa dorrar och joxa sa bara for att saga ovanstaende. Jag orkar inte ens ga pa toaletten nar jag flyger.

2 kommentarer:

Nanna sa...

Jag mår definitivt illa när det är kallt! Idag är det freeeezzzzing och jag ska på en fest nu om tjugofem minuter. Känner inte alls för att festa just nu och är mest gnällig :-)
Men det blir nog bra ändå...när jag väl kommer dit.

Pöss!

Steel City Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.