lördag 26 februari 2011

Sista bokinlägget

Idag avslutas boklistan med dessa teman:

Day 28 – Favorite title
Day 29 – A book everyone hated but you liked
Day 30 – Your favorite book of all time

28. Favorittitel. Bekantskap önskas med äldre bildad herre, är en fantastisk titel på en fantastisk diktsamling av Kristina Lugn.

Då ska du komma till mej
Med ditt hjärta.
Och ditt jaktgevär.
Så att jag aldrig mera tappar fattningen.
I ett smakfullt inrett vardagsrum.
Så att jag aldrig mera står på fönsterblecket.
Och verkar lite korkad.
Med en pinsam sång.
På mina spruckna läppar.
Du måste komma nu, du måste komma nu genast!
Helt enkelt därför att jag inte står ut annars.
Helt enkelt därför att det pockar på så förbannat.
Helt enkelt därför att jag är en helt vanlig kvinna.
Fullt frisk och måttligt överviktig.
Ganska huslig, hjälpsam och nervös.
Snäll och rar och mycket rädd.
Med allmänna intressen och en slumrande litterär ådra.
Kristina Lugn (1983)

29. En bok som alla andra hatade men du gillar. Nu är ju ofta inte 'alla andra' av en och samma gemensamma åsikt. Bitterfittan av Maria Sveland fick ju dålig kritik men älskades samtidigt av många. Jag säger den, eller kanske den där boken om Kungen fast den har jag inte läst ännu, jag bara anar att jag kommer finna den underhållande.
30. Min alla tiders favoritbok. Egentligen är det Pilgrim på havet, men den har jag redan skrivit om. En annan stor favoritbok är novellsamlingen 'Det osynliga barnet' av Tove Jansson, och då framförallt Filifjonkan som trodde på katastrofer. En ofantligt bra och trösterik berättelse om att frodas i kaos.

3 kommentarer:

Monica sa...

Tänkt köpa biljetter till Idlaflickorna av Kristina Lugn men allt är utsålt och så höll hon och "Vilse i pannkakan" på att skriva nåt tillsammans som redan sålts biljetter till men den blir inte av för Kristina tror jag inte fick ihop sin text med hans på rätt sätt, så kan det ju va och ville avtå.

Trillingnöten sa...

Jag har precis avslutat boken om kungen och den var faktiskt underhållande och mycket lättläst. Inte så skandalös som jag trodde den skulle vara. Jag hade väntat mig mer specifika detaljer och smaskiga intervjuer. Dock gav den en sympatisk bild av kungen trots skandalerna som presenterades...Läs den gärna :) Den finns på bokrean (in da Sweden) för 49 kr så du kanske kan flirta med din snälla mamma? :)

Steel City Anna sa...

49 spänn! Det kan det vara värt :)