onsdag 23 februari 2011

19, 20, 21

Vi går vidare i bokdjungeln.

Day 19 – Favorite book turned into a movie
Day 20 – Favorite romance book
Day 21 – Favorite book from your childhood

19. Favoritbok som har blivit film. Det var knepigt, det är sällan jag funderar över sånt. Jag har i och för sej läst Eat, Pray, Love av Elizabeth Gilbert och såg just ikväll filmen med samma namn och det var en helt OK film men det är inte direkt en favoritbok. Nu kommer jag hursomhelst inte på nåt bättre.

20. Favoritbok med romantik. Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. En vacker och rörande melankolisk kärlekssaga.
21. Favoritbok från min barndom. Det här har jag varit inne och pillat på redan när jag skrev om favoritserier. Men om jag skulle välja en enda bok, då måste det nog bli något av Astrid Lindgren. När jag var i sju-årsåldern så älskade jag Barnen i Bullerbyn allra mest. Innan dess var det en bok om Gallavanterna, vem som skrev de böckerna vet jag inte, som jag älskade djupt och som bara dök upp i mitt minne nu. Jag säger nog Gallavanterna faktiskt, det är en typisk barndomsbok som jag nog inte skulle läsa nuförtiden ... Astrid Lindgren läser jag ganska ofta!

3 kommentarer:

Monica sa...

Hämtade genast tre Gallavanter;-) de är populära hos småtjejerna nu idag så vi läser dem ofta. Det står Gallavanterna: skapade av Kersti Frigell O´Leary, Annie Shaw och Meir Z Ribalow. Gavs ut på Bokorama. År 1988:-)

Trillingnöten sa...

Jag kan inte komma på en enda book som blivit film just nu :p hjärnsläpp...

Steel City Anna sa...

Mamma: Jag gillade verkligen gallavantboken :)

Trillingnöten: Visst är det svårt, och det måste ju finnas massor! Jag kom på Gökboet, Fight Club och To kill a mockingbird, men där har jag bara sett filmerna och inte läst boken så det gills ju inte :)