söndag 27 februari 2011

Helgen

Det har varit en bra helg, jag har hunnit så mycket när jag fick undan det mesta av städning och annat tråkigt i torsdags när jag var kompledig. Det är verkligen stor skillnad, och då har jag ändå jourjobbat ett par timmar idag.

Igår gick jag en promenad på stan och hamnade mitt i en stor demonstration för Libyen utanför stadshuset. Solen sken och värmde då jag satt i parken och förstrött tittade på ett gäng duvor.
Jag spenderade fånigt mycket tid på Lush och provade alla möjliga nya grejer, bland annat schampoo och balsam som ser ut som en brustablett. Jag köpte en (i mitten på fotot) och ska prova om en stund när jag tar mitt söndagsbad. Jag köpte också massageolja och glitterolja och en ansiktsmask för fötterna, ja en fotmask helt enkelt. Sen gick jag hem och tog en tupplur i solstolen på balkongen.Efter lunch åkte jag och maken ut till Fulwood och gick en promenad i skogen. Inga blommor och inga kor, men väl solsken och ren, härlig vårluft.På kvällen åkte vi till Makro och storhandlade eftersom maken hade fått låna en kompis bil (jag åker så sällan bil så blev tvungen att föreviga tillfället, samt den vackra himlen). Jag hittade till min lycka en hel burk fefferoni på Makro, som jag har letat efter det! Makro är lite som IKEA, man köper saker man inte visste att man behövde som verkar helt logiskt att köpa iallafall, som storpack aluminiumformar, stearinljus och värmeljus. Vi köpte också billig lyxglass, goda korvar, en gigantisk förpackning rökt lax och kaviar. Jag gick även runt om dagdrömde att jag hade en egen affär eller kafe, och vilka matbrickor jag skulle ha då, vilken färg på förkläden och dukar och vilken stil på prislapparna. Det är så surrealistiskt att se saker som man vanligtvis inte kan köpa i affärer, som kassa-apparater, växel-telefoner och 'Ej tillträde' metallskyltar, just till salu, i storpack. Jag hade liksom tänkt mej att sånna saker tillverkades i nåt parallellt universum och liksom bara dök upp i affären. Det tar liksom udden av respekten för 'Gå ej på gräsmattan'-skyltarna om man kan köpa dem själv.

Såhär god blev min lunch idag, med Makro-fefferoni, Bockwurst och mamma-skickad rostad lök.

3 kommentarer:

Monica sa...

Verkar varit väldigt trevlig helg, korvtallriken ser så god ut:-) och vilka gröna kullar, vackra, nästan svårt att fatta skillnaden mot här.

Monika Häägg sa...

Vilka fantastiska och målande bilder! Och vilka korvar, de ser jättestora ut men det kanske de inte är?

Steel City Anna sa...

Mamma - Jag har svårt att tänka mej att det fortfarande är så mycket snö i Sverige, hoppas den försvinner snart.

Monika: Tack :) Och korvarna, jo de är ganska rejäla :)