torsdag 3 februari 2011

Smyglyssning

Nu kan man tjuvlyssna på låtarna i den första delfinalen av Melodifestivalen i det här programmet.

Tävlar på lördag gör Dilba, Swingfly, Jenny Silver, Jonas Matsson, Le Kid, Rasmus Viberg, Pernilla Andersson och Danny.

Så särskilt imponerad av smyglyssningen är jag inte. Enligt mej är de enda bidrag som har en vettig chans att komma vidare Jenny Silver, Danny och Le Kid.

Reglerna är nya för iår också - det känns som att de blir mer och mer komplicerade, lite som nåt sånt där jobbigt spel som man aldrig orkar spela för att det är så krångligt att sätta sej in i det. Vad jag förstår så sköts nu hela tjottabalongen av utländska jurygrupper fast vi ändå ska rösta, trots att det inte spelar så stor roll. Sen undrar jag fortfarande varför de utländska jurygrupperna skule vilja att vi tävlar med en bra låt, det vore ju bättre för deras bidrag om vi var så usla som möjligt.

Det är inga riktigt stora namn i Melodifestivalen iår, de blev kanske skrämda av hur det gick ifjol ...

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag vet! Jag tycker det ska vara lite okända människor eller mindre kända band som ska vara med...då blir det lite roligare :) Lite nytt blod i vårt inavlade musiksverige!

Anonym sa...

Vi tittar inte så mycket på Melodifestivalen. Vi tycker dom var bättre förr. Ha en fin dag nu !

Steel City Anna sa...

Janne: Jag tycker också det var bättre förr men tittar gör jag ändå :)

Trillingnöten: Själv bara älskar jag om nån gammal veteran är med. Jag saknar Carola. Och BWO, de SKA liksom vara med varje år och säga att de är stora i Ryssland. Förra året blev jag så lycklig över Lili&Susie. Det känns lite slätstruket iår ... Men vi får väl se! Jag ska anstränga mej att vara öppensinnad :)

Monica sa...

Mamma hoppas du får mycket nytta av schlagertidningen:-). Läste lite hastigt igenom den och såg vi inte var med ett par gånger på 70-talet, en gång för det inte var politiskt gångbart;-). Det hade jag glömt. Inga varit som Kicki, Carola, ABBA, Herreys och Tommys Stad i ljus:-)