tisdag 15 februari 2011

Böcker!

Det finns en rolig lista igen. Om böcker. Man kan göra några saker från listan, alla, i ordning eller oordning. Jag gör tre punkter i taget, ikväll:

Day 01 – Best book you read last year
Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times
Day 03 – Your favorite series

1. Bästa boken jag läste förra året var nog Borta Bäst av Sara Kadefors. Den var både rolig, ovanlig och intressant, jag skrattade högt flera gånger, och blev också lite beklämd. Sorgsen och befriande på samma gång.

2. En bok som jag läst mer än tre gånger, det är många böcker det! Jag tycker om att återvända till böcker jag läst för att upptäcka nya saker - det säger också ganska mycket om hur man själv har förändrats. Madame Bovary av Gustave Flaubert är en bok som jag läst flera gånger och alltid ändrar åsikt om - jag håller med Emma, jag håller inte med Emma, jag tycker att boken är fånig, jag tycker att den är ett mästerverk. Det börjar nog bli dags att läsa den igen faktiskt, jag vet inte riktigt var jag står för tillfället, det var ett par år sen sista läsningen.

3. Min favorit-serie, det blir barndomsminnen i så fall, jag har nog inte läst nåt som kan kallas serie efter 14-årsåldern. Jag älskade Kitty-böckerna, 5-böckerna, böckerna om Katitzi, Sune, Bert och Lilla huset på prärien. Men allra mest älskade jag nog böckerna om Tvillingarna på Sweet Valley High av Francine Pascal - det fanns hur många böcker som helst i den serien och jag älskade dem. Jag läste ut dem på en timme och ville genast ha en ny, och jag ville hemskt gärna vara en tvilling, ibland den snälla Elisabeth eller den lite tuffare Jessica. Så småningom blev serien TV-serie men den var jag inte alls förtjust i.

4 kommentarer:

Monica sa...

Intressant!

FransyskanH sa...

Vad roligt att du med hoppade pâ!
Fin observation apropâ Emma Bovary, det är nog typiskt en bok vars personer man uppfattar olika beroende pâ var man är i livet (frân irriterande till beundransvärda, eller bâde och, inte sant!).

Zaba sa...

Wow jag älskade Kitty, Katitzi (vi kallar vära familj för Taikonfamiljen) och Tvillingarna. Men hade ingen aning om tv serien, djupt besviken nu, tvillingarna var aldrig så gamla i mitt huvud utan typ årskurs 6-8 åldern.

Steel City Anna sa...

FransyskanH: Det var en rolig lista, det är alldeles för sällan man skriver om böcker. Kul att läsa om andras läsminnen också och kanske få ett och annat boktips!

Zaba: Ja, TV-serien var inget vidare och de varken såg eller betedde sej alls som jag hade tänkt mej dem när jag läste böckerna ...