söndag 15 juli 2018

Matglädje

Jag njuter av mat jag saknat länge, sidfläsk till exempel. Knaperstekt och sprött. Så gott. Samtidigt kikar jag efter engelsk mat här. Walkers shortbread säljs på Ica och Lidl hade engelskt back bacon som är köttigare och magrare än det svenska. Dessutom fanns fläsksvålar som snacks - kan verkligen någon äta dem här?




6 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Kul att du hittar mat som du gillar sedan Englandstiden. Jag är en av dem som äter fläsksvålar med förtjusning - som "godis" istället för just godis!

Steel City Anna sa...

Ruta ett: jag får kanske prova :) lite bränd och knaprig salt svåle från en stek är så himla gott.

Anne-Marie sa...

Låter som mat jag inte skulle äta.
Jag var tacksam hösten 2015 att Sverige fått mycket mer ekologisk mat - vilket jag till största delen äter här i USA.

Unknown sa...

Inget är som engelsk bacon - mums!

Steel City Anna sa...

Nilla: Lidls variant var tyvärr inget att hänga i julgranen. Men lite mer kött ändå än vanligt svenskt bacon. Det kanske kommer någon mer stans.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: jag saknar England varje gång jag ser grönsaksavdelningen här ... ekologiskt finns men det är så dyrt och ofta är de skrynkliga o småruttna redan när man köper dem. Jag är van att kunna frossa i färsk frukt o grönsaker o bara köpa det jag vill och precis allt finns. Bortskämd med det har jag verkligen varit.

Jag äter mer kött här istället. Nu är det förvisso bra att stötta svenskt kött pga all nödslakt med värmen. Men jag får hitta på nåt bättre till hösten.